Prikbord Aspelare staat voor positief nieuws

    13 februari 2024

    ASPELARE – De Facebookgroep bestaat inmiddels 10 jaar. Een ideale gelegenheid om met Annick Hoorens bij te praten.

    Zij ligt aan de basis van ‘Ge zetj van Asploar aske…’ zoveel jaren terug.

    “Tien jaar geleden rezen hier en daar groepjes ‘Ge zijt/zetj van…’ op . Ik dacht, dat dit het moment was om met een groep in Aspelare te starten, mijn lievelingsdorp met heel sympathieke mensen. We zijn op een avond samengekomen met een tiental mensen, die zich wilden engageren. We spraken over Aspelare vroeger en haalden tal van herinneringen op. Het zat dus goed en we zijn vertrokken.”

    Prikbord

    Ondertussen is de naam van de groep veranderd in ‘Prikbord Aspelare’.

    “Ook mensen van buiten Aspelare vroegen me vaak of ze iets mochten posten. Waarom niet, want diegenen die tot de groep behoren hebben allen een of andere band met ons dorp. Prikbord is ook een plek, waar je dingen kunt posten zolang het positief blijft, niet kwetsend is en er geen politiek of godsdienst aan te pas komen. Daarom Prikbord in plaats van ‘Ge zetj van…’. Alles wat positief is kan hier, zoals herinneringen en foto’s van vroeger. Natuurlijk ook dingen, die de mensen nu bezighouden, zoals een verloren gelopen hondje of andere zaken die leven bij de mensen.”

    Betrokkenheid

    Prikbord is dus een heel positieve groep, waar geen plaats is voor negativisme. “Dat laatste horen we al genoeg, elke keer als we de nieuwsberichten beluisteren. Hier mag het eens iets anders zijn. Zolang de mensen geboeid naar onze inbreng kunnen kijken en mee volgen, zelf ook een duit in het zakje doen, ben ik al heel tevreden.”

    Annick had wel nooit gedacht, dat de groep zo sterk zou uitgroeien.

    “Aanvankelijk wilden we het gewoon proberen. Er is ook een enorme medewerking. Momenteel is hier het Valentijnspel aan de gang, waarbij mensen over hun liefdesleven van vroeger kunnen vertellen. Er zijn ook regelmatig quizzen, waaraan je kunt deelnemen, zoals een fotowedstrijd of ‘rikketik, waar ben ik’. Die betrokkenheid bevordert ook het groepsgevoel. Bovendien zijn in Aspelare heel veel mensen met talenten: woordkunstenaars, beeldende kunstenaars, maar evengoed een 90-jarige inwoonsters, die een bloemstuk heeft gemaakt waarop ze zo fier is.”

    Er is ook plaats voor het wel en wee van het dorp. “Het minder aangename, wat soms confronterend is. Dat is ook bedoeld voor mensen, die zijn uitgeweken maar het nog altijd tof vinden om met mensen van Aspelare opnieuw contacten te hebben.”

    Toekomst

    “Ik wil er een goed gevoel aan blijven hebben, zoals dat nu het geval is”, antwoordt Annick als we vragen naar haar toekomstplannen. “Zeker met zoveel positieve mensen, elke dag opnieuw, geeft dat een motivatie om verder te doen. Als vervroegd gepensioneerde omwille van mijn gezondheid, ben ik niet de persoon om de hele dag te zitten kniezen en zeuren. Ik wil iets voor anderen betekenen en in die zin is ‘Prikbord Aspelare’ anders dan andere groepen. Het menselijk aspect is hier heel belangrijk.”

    Info: Prikbord Aspelare.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons