Procureur eist zware straffen tegen vader en zoon wegens dierenmishandeling

  11 oktober 2021

  DENDERMONDE – Voor de correctionele rechtbank zijn maandagvoormiddag 11 oktober de pleidooien gehouden in de rechtszaak tegen de boeren uit Appelterre-Eichem. De dierenrechtenorganisaties Animal Rights en GAIA hadden zich burgerlijke partij gesteld.

  De raadkamer had in mei 2021 Alfred V.S. en zijn zoon Marc V.S. doorverwezen. Zij moesten zich maandagvoormiddag 11 oktober verantwoorden voor 3 feiten van dierenmishandeling. Het betrof een stier, die ze achter de tractor over het asfalt meters ver voortsleepten,  een koe, die ze aan de nek uit de Dender sleepten en wilde ganzen, die Alfred V.S. op zijn wei had doodgereden.

  Gevaarlijk

  Animal Rights en GAIA dienden in mei en juni van 2020 twee klachten in tegen de landbouwer/veehouder en zijn zoon uit Appelterre-Eichem.

  Animal Rights campagnecoördinator Els Van Campenhout: “Deze malafide boeren voelen duidelijk geen greintje empathie voor levende wezens. Het is onbegrijpelijk, dat deze uiterst gevaarlijke mannen nog steeds dieren mogen houden en hun frustraties op onschuldige dieren kunnen loslaten wanneer ze dat maar willen.”

  GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: “Het gaat hier om mensen zonder normbesef ten aanzien van dieren. Ze mogen de dans dan ook niet straffeloos ontspringen en moeten voor hun wandaden worden gestraft.”

  Levenslang houdverbod

  De dierenrechtenorganisaties wilden, dat de twee boeren een levenslang houdverbod opgelegd krijgen.

  Van Campenhout: “Mensen, die tot zulke gruwelijkheden in staat zijn in het bijzijn van anderen, zijn tot nog veel meer in staat wanneer niemand kijkt. Dit zijn uiterst gevaarlijke mannen, die nooit nog dieren zou mogen houden.”

  Strenge eisen

  De openbare aanklager was niet mals voor de boer en zijn zoon.

  De eisen waren ook navenant:  € 8.000 boete en 6 maand cel voor de zoon en € 4.000 boete en 3 maand gevangenisstraf voor de vader. Bovendien eiste de procureur tegen beiden een levenslang verbod om dieren te houden.

  De uitspraak van de rechtbank is voorzien op maandag 15 november 2021.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons