Provinciaal rampenplan opgeheven

    08 januari 2024

    OOST-VLAANDEREN – De peilen op de waterlopen en de situatie op het terrein zijn genormaliseerd. De provinciale fase van het rampenplan wordt beëindigd.

    Gouverneur Carina Van Cauter bedankt de brandweerdiensten, de Civiele Bescherming en de technische diensten van de lokale besturen op het terrein voor hun inzet.

    “Hetzelfde geldt voor de waterloopbeheerders, de veiligheidsdiensten en de lokale besturen, die deze noodsituatie samen met de gouverneur hebben gecoördineerd. Ook een woord van appreciatie voor de waterloopbeheerders in Nederland, Frankrijk en Wallonië voor de goede grensoverschrijdende samenwerking. Goede moed aan de burgers, die getroffen werden door wateroverlast.”

    Zandzakken

    Kreeg je zandzakken om jouw huis of infrastructuur te beschermen? Natte zandzakken kunnen je in de tuin ledigen, de zakken zelf kan je laten drogen om later opnieuw te gebruiken. Ook droge zandzakken kun je best bijhouden voor later.

    Als je niet in de mogelijkheid om dit te doen, leg de (natte) zandzakken dan aan de straatkant voor je huis of terrein. De Ninoofse technische komt ze in de loop van de volgende weken ophalen. Hou er wel rekening mee, dat je de straat of het voetpad niet verspert.

    Straten reinigen

    De straten, die de afgelopen dagen onderliepen, zullen zo snel mogelijk worden gereinigd. Dat is afhankelijk van de planning van de strooidiensten, die de komende dagen zeker zullen moeten uitrukken.

    Let ook op voor plaatselijke gladheid in straten, die hebben onder water gestaan. Ondergelopen weilanden kunnen toevriezen, maar ga niet zomaar het ijs op. Dit kan gevaarlijk zijn.

    Schade

    Neem eerst foto’s van de beschadigde plaatsen, vóór de herstellings- en/of opruimwerken: ze zijn nuttig voor jouw verzekeringsdossier. Neem zo snel mogelijk contact op met jouw verzekeraar (brandverzekering). Deze kan je vragen beantwoorden en je helpen om het schadegeval te regelen.

    Huur je een woning? Contacteer zo snel mogelijk de huiseigenaar, zodat deze de eigen verzekeraar kan aanspreken.

    Info: dienst integrale veiligheid via 054 50 50 05 (tijdens de kantooruren).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons