Provinciale domeinen heropenen volgende week

    30 April 2020

    GERAARDSBERGEN – De provinciale domeinen De Gavers (Geraardsbergen), De Ster (Sint-Niklaas), Nieuwdonk (Berlare) en De Boerekreek (Sint-Laureins) openen maandag 4 mei opnieuw de deuren. Op woensdag 6 mei volgt De Brielmeersen (Deinze).

    Eerder al waren Het Leen, Den Blakken en Puyenbroeck geopend. Midden volgende week zijn dus alle Oost-Vlaamse provinciale domeinen opnieuw open.

    Gedeputeerde Annemie Charlier (bevoegd voor Recreatiedomeinen): “Woensdag 29 april ging ons grootste domein, Puyenbroeck, open en dat verliep tot nu toe vlot. Daarom willen we ook de andere domeinen openstellen. Zij bereiden zich hierop nu voor. Bij de opening van onze domeinen zijn goede afspraken gemaakt met de betrokken lokale besturen. Zo kunnen we rekenen op de steun van de lokale politie voor het handhaven van de maatregelen. We willen de betrokken burgemeesters en de lokale overheden hiervoor uitdrukkelijk danken.”

    Elk domein heeft zijn werking zodanig georganiseerd, dat mensen uit de buurt opnieuw kunnen wandelen en joggen en (waar toegelaten) fietsen in een groene omgeving.

    Op de websites van de verschillende domeinen vind je een overzicht van alle maatregelen per domein. De federale richtlijnen gelden uiteraard ook hier.

    Per domein

    • In De Gavers kan je voorlopig niet fietsen en is eenrichtingsverkeer ingesteld voor de wandelaars. De openingsuren zijn licht aangepast.
    • In De Ster zijn de openingsuren eveneens aangepast.Nieuwdonk is toegankelijk voor wandelaars. De parking blijft gesloten.
    • De Boerekreek en De Brielmeersen zijn toegankelijk voor wandelaars en fietsers.

    Algemeen

    • Toiletten en andere infrastructuur zijn niet toegankelijk voor het publiek.
    • Het gebruik van speeltuinen is niet toegelaten.
    • De afstandsregels zijn van toepassing.
    • De parkings zijn enkel toegankelijk voor personen met een beperking en gezinnen met kinderen jonger dan 6 jaar.
    Info: De Gavers.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons