Provinciale groepsaankoop zonnepanelen vroegtijdig gestopt

    09 september 2022

    OOST-VLAANDEREN – De provincie is genoodzaakt om de groepsaankoop voor zonnepanelen nu al stop te zetten wegens teveel aanvragen.

    Bij de eerste groepsaankoop in het voorjaar was de belangstelling al overweldigend.

    Omwille van deze grote interesse organiseerde de provincie Oost-Vlaanderen meteen een volgende groepsaankoop voor zonnepanelen en thuisbatterijen. Ook die tweede groepsaankoop is om dezelfde reden als de eerste keer vroegtijdig gestopt.

    Wachttijden

    De belangstelling was terug te groot: 4.500 gezinnen schreven zich in, bijna 1.000 ervan aanvaardden het aanbod.

    Als de provincie haar beloften wilde nakomen, moest ze de inschrijvingen vroegtijdig stoppen. Anders konden de installateurs de limiet van april 2023 niet meer halen.

    De grote interesse voor zonnepanelen en/of thuisbatterijen geldt niet alleen voor de groepsaankopen. Ook individuele geïnteresseerden moeten rekening houden met lange wachttijden. Iedereen bereidt zich blijkbaar voor op een winter met hoge energieprijzen. Nu al is het vaak wachten tot het voorjaar van 2023.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons