Provinciale subsidies voor ontwikkelingsprojecten

    12 april 2023

    OOST-VLAANDEREN – De provincie verleent € 372.395 aan subsidies voor projecten van Oost-Vlamingen in ontwikkelingslanden.

    Daarmee wil de provincie Oost-Vlaanderen het draagvlak voor wereldwijde solidariteit vergroten en bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Dit jaar geeft de provincie jaar subsidies aan 64 Oost-Vlaamse organisaties met een project in een ontwikkelingsland.

    Solidariteit

    Leentje Grillaert (CD&V), gedeputeerde voor mondiale solidariteit: “De provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt burgerinitiatieven, lokale besturen en intergemeentelijke samenwerkingen, die mondiale projecten realiseren met een partner in het globale Zuiden. In Oost-Vlaanderen worden activiteiten opgezet om het draagvlak voor mondiale solidariteit te verruimen. Hierdoor krijgen Oost-Vlamingen een duidelijker beeld van internationale samenwerking en bouwen ze mee aan een meer rechtvaardige wereld.”

    De projecten situeren zich in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en zetten in op verschillende domeinen: gezondheid, onderwijs, water, duurzame landbouw, voedselzekerheid, democratische inspraak, waardig werk, gelijkwaardigheid en klimaat. Het gaat over kleinschalige initiatieven, gedragen door de organisatie in het partnerland en ondersteund door Oost-Vlamingen.

    Ninove

    In Ninove krijgen twee organisaties een subsidie.

    • Solidev Vlaanderen ontvangt € 7.000 om in het dorp Kigufi (Rwanda) gezonde en duurzame voeding te bevorderen op basis van cassavebladeren, door integratie van schaduwkoffieplanten.
    • De vzw Akouyo krijgt € 6.600 voor de installatie van zonnepanelen op de al functionerende waterputten, geboord door Akouyo in Togo.

    Info: overzicht projecten – AkouyoSolidev.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons