Provincie geeft ademruimte aan gezinnen en bedrijven met financiële moeilijkheden

    31 maart 2020

    OOST-VLAANDEREN – Gezinnen en bedrijven, die financiële moeilijkheden hebben, kunnen een afbetalingsregeling aanvragen voor de algemene provinciebelasting (APB). De Oost-Vlaamse deputatie besliste op 26 maart om deze afbetalingsregeling steeds gunstig te beoordelen.

    De aanslagbiljetten van de algemene provinciebelasting (APB) 2020 voor bedrijven en gezinnen vallen binnenkort in de bus:

    • de APB voor gezinnen op vrijdag 10 april 2020 met een wettelijke betalingstermijn tot 10 juni 2020.
    • de APB voor bedrijven op vrijdag 15 mei 2020 met als uiterste betaaldatum 15 juli 2020,

    De provincie zal de aanmaningsbrieven pas 2 maanden na deze wettelijke betalingstermijnen versturen, wat de betaaltermijn verlengt van 2 tot 4 maanden.

    Gedeputeerde Kurt Moens (bevoegd voor Financiën en algemene financiering): “Door een afbetalingsregeling te verlenen en de aanmaningsbrieven later te versturen, krijgen bedrijven en gezinnen in financiële moeilijkheden meer ademruimte in deze coronatijden.”

    De algemene provinciebelasting voor gezinnen en bedrijven is eerder al verlaagd tot respectievelijk minimaal € 29,80 en minimaal € 119,30.

    Info: Provincie Oost-Vlaanderenmeerjarenplan provincie 2020-2025.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons