Provincie geeft noodhulp aan haar partnerregio’s

    05 augustus 2020

    GENT – Om de negatieve gevolgen van de corona-crisis voor de meest kwetsbaren te helpen beperken, geeft het provinciebestuur € 10.000 extra subsidies aan elk van haar partnerregio’s.

    Dit bedrag komt bovenop de reeds toegekende subsidie 2020 van € 245.000 voor de Filipijnen, € 255.000 voor Rwanda en € 126.000 voor Ecuador.

    De provincie Oost-Vlaanderen werkt al meer dan 25 jaar samen met lokale partners in haar drie partnerregio’s. Dit doet ze samen met verschillende Vlaamse organisaties (ngo’s en academische instellingen). Zij kennen het terrein en zijn goed geplaatst om de lokale noden op te sporen en hulp te bieden. Dat geldt ook voor de noodhulp om de negatieve gevolgen van de corona-crisis te beperken.

    Noodhulp

    • In de Filipijnse Cordillera-regio gaat financiële steun onder andere naar het project ‘cash for work’. 100 stadsarmen krijgen een inkomen en beschermingsmateriaal in ruil voor geleverde arbeid.
    • In de Rwandese Province du Sud dient de noodhulp vooral voor de verdeling van voedselpakketten. Daarnaast gebeuren ook investeringen in medisch materiaal voor screening en preventie.
    • In het Ecuadoriaanse Esmeraldas gebruiken ze de extra middelen vooral voor beschermend materiaal, ontsmettingsmiddelen en voedselrantsoenen.

    Info: provincie Oost-Vlaanderen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons