Provincie neemt extra veiligheidsmaatregelen voor recreatiedomeinen

    28 mei 2022

    OOST-VLAANDEREN – Naar aanleiding van verschillende incidenten, moeten extra bewaking en bijkomende maatregelen tijdens de zomervakantie de veiligheid verhogen in de provinciale recreatiedomeinen.

    Tijdens de coronapandemie ontdekten heel wat mensen de provinciale recreatiedomeinen als een deugddoende bestemming in het groen, dicht bij huis.

    Vakantie

    Gedeputeerde voor recreatiedomeinen An Vervliet (N-VA): “In tegenstelling tot heel wat andere provincies, bouwen wij het aanbod in onze recreatiedomeinen niet af. We bieden aan heel wat gezinnen een betaalbare vakantieontspanning aan, dicht bij huis. Daarom zijn er weer heel wat activiteiten in al onze domeinen. Onze zwembaden en zwemvijvers blijven eveneens open voor het publiek.”

    Veiligheid

    Maar goede afspraken maken goede vrienden. De afgelopen weken zijn in het hele land incidenten gemeld, ook in recreatiedomeinen. Daarom zet het provinciebestuur extra in op veiligheid en communicatie, opdat iedereen met een gerust gemoed kan afzakken naar de provinciale recreatiedomeinen.

    An Vervliet: “Wie bij ons komt, moet in alle zorgeloosheid kunnen genieten. De beste manier om dat te garanderen is wanneer iedereen zich aan de afspraken houdt. In onze recreatiedomeinen en zeker in onze zwembaden gelden duidelijke regels rond gedrag en aangepaste kledij. We zullen die zeker nog eens goed in de verf zetten, zodat daarover geen misverstanden kunnen bestaan. We blijven in onze zwembaden bovendien werken met een reservatiesysteem en beperken de capaciteit voorlopig tot één derde van de normale bezetting. Extra beveiligingsmensen zullen een oogje in het zeil houden om alles in goede banen te leiden.”

    Overlast vermijden

    Gedeputeerde Vervliet roept ook de andere overheden op om alles in het werk te stellen voor een veilige zomer.

    “Wij werken heel goed samen met de lokale politiezones, maar zij hebben natuurlijk nog heel wat ander werk op de plank. Ik hoop, dat er ook federaal actie komt om overlast te vermijden. Het kan bovendien niet de bedoeling zijn dat wij – die ons aanbod bewust op peil houden – het slachtoffer worden van het sluiten van recreatiemogelijkheden in andere provincies. Het draait tenslotte om recreatie dicht bij huis. Laten we dat toch maar niet vergeten.”

    Oost-Vlaanderen telt 4 recreatiedomeinen met zwemgelegenheid: Puyenbroeck (Wachtebeke), De Gavers (Geraardsbergen), De Ster (Sint-Niklaas) en Nieuwdonk (Berlare).

    Info: provinciale domeinen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons