Provincie Oost-Vlaanderen is derde beste werkplek van België

  17 maart 2023

  GENT – De provincie eindigde derde in de categorie grote bedrijven (+ 500 werknemers) tijdens de  jaarlijkse ‘Great Place To Work-awardshow’ en kreeg zo een podiumplaats naast EY en Bel&Bo.

  Momenteel telt de provincie Oost-Vlaanderen ongeveer 1.200 werknemers op 22 locaties, de provinciale scholen niet meegerekend. De evaluatie door die eigen werknemers is het meest bepalend in het jaarlijks onderzoek door ‘Great Place to Work Institute Belgium’, in samenwerking met de Vlerick Business School.

  Troeven

  Volgens de eigen medewerkers zijn belangrijkste troeven: de maatschappelijke relevantie, de balans werk-privé en het plezier om te komen werken. Een groot deel van de werknemers is trots om voor een organisatie te werken, die zich dagelijks inzet voor de burger en vindt de maatschappelijke impact van de job belangrijk.

  Het provinciebestuur streeft bovendien sterk naar een gezonde balans tussen werk- en privéleven. De medewerkers tonen zich tevreden over de flexibele uurregeling, het soepele telewerkbeleid en de ruime verlof- en feestdagregeling. De provincie Oost-Vlaanderen scoort hierin opvallend sterker in vergelijking met private werkgevers.

  Werksfeer

  Tot slot blijkt ook de fijne werksfeer belangrijk. De provincie organiseert regelmatig activiteiten voor het personeel: een speciale radio-uitzending (Radio Kom Bek), een boerenmarkt met verse streekproducten, een Fit & Gezonddag, een boomplantactie voor de kinderen van personeelsleden in een eigen geboortebos.

  Daarnaast kunnen individuele medewerkers én teams ondersteuning krijgen van een team begeleiding, een loopbaanbegeleider, een sociaal begeleider en een psycholoog.

  MLI – Foto’s: Provincie O-Vl.

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons