Provincie stelt bungalows ter beschikking van zorgpersoneel en artsen ASZ Geraardsbergen

    26 maart 2020

    GERAARDSBERGEN — Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen stelt de bungalows op het provinciaal domein De Gavers ter beschikking van het zorgpersoneel en de artsen van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) Geraardsbergen. Op die manier beschikken deze mensen tijdelijk over een verblijfplaats dichter bij het ziekenhuis.

    Annemie Charlier (gedeputeerde, bevoegd voor recreatiedomeinen): “Door de coronaproblematiek staan de bungalows op het provinciaal domein De Gavers momenteel leeg. Via de stad Geraardsbergen vroeg het ASZ ons om deze ter beschikking te stellen van artsen en zorgpersoneel, die eventueel een verblijfplaats dichter bij het ziekenhuis wensen. We zijn dit voorstel zeer genegen en stemmen hiermee dan ook in.”

    Artsen en verplegend personeel van het ziekenhuis werken dezer dagen in shiften van 12 uur. Daardoor valt het dagelijkse woon-werkverkeer voor sommigen heel zwaar, zeker voor diegenen die op ruime afstand van het ziekenhuis wonen. Daarom zocht en vond het ziekenhuis een verblijfplaats voor deze mensen. Op die manier hoeven zij niet elke dag de lange afstand van en naar huis af te leggen.

    Afspraken

    Het gaat om alle 10 de vakantiewoningen waarover De Gavers beschikt. Deze zijn voorzien van alle basisbehoeften zoals een eigen keuken, badkamer, woonkamer met tv en wifi.

    De praktische afspraken verlopen tussen De Gavers, het ASZ en de stad Geraardsbergen. Daarbij is de stad bereid om de bungalows één keer per week te laten poetsen door haar diensten. Ze staat ook in voor het desinfecteren van de vakantiewoningen bij wissels, bij vertrek en bij het einde van de epidemie.

    Daarnaast is ook afgesproken, dat er niet meer personen in een bungalow mogen verblijven dan er slaapkamers zijn. De logées moeten de algemene regels rond hygiëne en sociale afstand respecteren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons