Provincie stimuleert groei sociale verhuurkantoren

    21 december 2021

    OOST-VLAANDEREN – In 2022 stimuleert de provincie opnieuw de groei van sociale verhuurkantoren (SVK), met bijna € 300.000.

    Sociale verhuurkantoren huren woningen van private eigenaars. Ze verhuren die woningen verder aan de meest kwetsbare mensen op de woonmarkt. De provincie Oost-Vlaanderen geeft een subsidie aan sociale verhuurkantoren, zodat zij meer woningen kunnen verhuren.

    Provincie

    Sinds de start van de provinciale ondersteuning eind 2015, creëerden sociale verhuurkantoren een thuis voor meer dan 1.000 woonbehoeftige Oost-Vlaamse gezinnen. De verhuurkantoren zijn daarmee verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de totale groei in het aantal sociale woningen in de hele provincie.

    In 2022 hopen de kantoren 300 bijkomende betaalbare en kwalitatieve woningen te kunnen verhuren. En dat is nodig: sinds de start van de corona-crisis kloppen nog meer kandidaat-huurders aan dan voorheen.

    Gedeputeerde An Vervliet (N-VA, bevoegd voor Wonen): “De provincie investeert bijna € 300 000 in de Oost-Vlaamse sociale verhuurkantoren. Ook dit jaar willen we in het bijzonder inzetten op gemeenten, waar het aanbod nog beperkt is. Het subsidiebedrag per woning is hoger voor woningen, die gelegen zijn in een van die gemeenten.”

    Verhuren

    Verhuren via een sociaal verhuurkantoor is ook zorgelozer voor de eigenaar.

    Zo wordt de huur elke maand stipt betaald, moet de eigenaar zich niet bezig houden met de administratie en geniet hij ook van financiële extra’s zoals premies voor renovaties.

    In onze regio verhuurt het SVL Zuid-Oost-Vlaanderen woningen in Aalst, Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Kluisbergen, Lede, Lebbeke, Maarkedal, Ninove, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Zingem, Zottegem, Zwalm, Lierde en Oosterzele.

    Info: SVK Zuid-Oost-Vlaanderen vzw.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons