Provinciehuis maakt wijnkelders verder leeg

    17 juli 2020
    Een fles Château Pichon-Longueville Baron: goed voor € 600.

    OOST-VLAANDEREN – Een wijnverkoop uit de kelders van het provinciehuis bracht € 16.000 op. Het is de tweede verkoop van de provinciale wijnvoorraad.

    Vorig najaar al bracht het Oost-Vlaamse provinciebestuur een eerste collectie wijn (ouder dan 1990) onder de hamer voor een totaal van € 24.000. Recent is ook de jongere wijn (tussen 1990 en 2000) te koop aangeboden. Deze veiling had plaats op 25 juni door het veilinghuis Jordaens en bracht € 16.000 op.

    Dat lot bestond uit zo’n 1.200 flessen. Opvallende kleppers waren een aantal flessen Château Pichon-Longueville Baron, die telkens voor € 600 per stuk van eigenaar wisselden. De flessen Château Montrose brachten elk € 500 op.

    Eerste gedeputeerde Kurt Moens (N-VA): “Met deze nieuwe veiling maken we verder werk van het leeghalen van de wijnkelder van het provinciehuis. Deze is vooral nog een relict uit het verleden.”

    Het provinciebestuur zoekt zijn wijn vandaag niet langer meer in Frankrijk. “We kiezen bij evenementen en ontvangsten volop voor de korte keten met Oost-Vlaamse wijn en andere streekproducten. De corona-crisis heeft die focus op lokale producten alleen nog versterkt. Ik wil de Oost-Vlamingen daarom nog eens extra aanbevelen om de komende zomermaanden zelf ook volop te genieten van al het lekkers, dat onze provincie te bieden heeft.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons