Publieke financiering gestart voor ophaaldienst met cargofietsen

    10 mei 2021
    De burgemeesters van Aalst en Ninove trekken mee de (fiets)kar.

    AALST/NINOVE – Steunpunt Welzijn VZW Aalst en Werkpunt Ninove VZW lanceren een ophaaldienst voor recyclageafval met twee cargofietsen. Ze rekenen daarvoor op een publieksfinanciering.

    Met die fietsen wil ‘Snel en Wel’ tot 150 kg tuin- of ander afval ophalen bij particulieren en bedrijven. Daarna brengen de ophalers het afval naar het recyclagepark van ILvA.

    Financiering

    Rijden kost geld. Voor twee cargofietsen (een voor Aalst en een voor Ninove) is € 20.000 nodig.

    Het is de bedoeling om via een publieke financiering dat bedrag bij elkaar te halen. Streekmotor 23, een onderdeel van Streekfonds Oost-Vlaanderen, ondersteunt dit initiatief en zal elke donatie verdubbelen tot maximaal € 5.000.

    Inmiddels staat de teller al op meer dan € 3.500.

    Tewerkstelling

    De burgemeesters van Aalst en Ninove waren bereid mee aan de kar te trekken.

    Burgemeester Christophe D’Haese (Aalst): “Met de steun voor deze actie krijgen de Aalstenaar en de Ninovieter niet enkel een nieuwe dienstverlening, we creëren ook bijkomende sociale tewerkstelling. We bieden mensen opnieuw kansen binnen het arbeidscircuit en verhogen hun welzijn. Kortom, veel vliegen in één klap.”

    Snel en Wel

    Zijn Ninoofse ambtsgenoot Tania De Jonge verwelkomde de plannen om in Ninove van start te gaan met een fietskoerierdienst.

    “Met het stadsbestuur willen we de fietskoerierdienst en dit mooie project in het bijzonder alle kansen geven. Voor veel inwoners zal deze ophaaldienst een absolute meerwaarde zijn. Niet elke inwoner vindt de tijd, heeft een auto of is fysiek in de mogelijkheid om naar het recyclagepark te gaan.”

    ILvA

    De Intercommunale Land van Aalst draagt mee dit project.

    Voorzitter van ILvA Bart Van den Neste: “Hoeveel perfect door ons te verwerken afval ligt niet ergens stof te vangen? Veel inwoners gebruiken zelfs hun gratis 100 kilo per gezin niet. Met de ophaalservice kunnen we meer inwoners bereiken én steunen we een milieuvriendelijk alternatief voor de auto mee. Zo’n project dragen we graag mee uit.”

    Info: steunen kan tot 30 juni 2021 via Streekfonds Oost-Vlaanderen – Giften zijn vanaf € 40 fiscaal aftrekbaar – Steunpunt Welzijn VZW AalstWerkpunt Ninove VZW.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons