Publieksfinanciering voor ophaaldienst ‘Snel en Wel’ is rond

    16 juli 2021

    AALST/NINOVE – De crowdfunding voor de ophaaldienst van recycleerbaar afval per cargofiets klokte af op € 15.000.

    In totaal zorgden 119 individuele schenkers, bedrijven en organisaties voor meer dan € 10 000. Streekmotor 23, een onderdeel van Streekfonds Oost-Vlaanderen, verhoogde dit bedrag met € 5.000.

    Steunpunt Welzijn en Werkpunt Ninove kunnen daardoor rekenen op € 15.000. Voor de aankoop van twee cargofietsen (een voor Aalst en een voor Ninove) was naar schatting € 20.000 nodig.

    Positief

    De voorzitter van Werkpunt Ninove Jordy De Dobbeleer is tevreden met dit resultaat.

    “Het crowdfundingmodel was spannend. In het begin liep het vlot, dan stokte het wat en op einde ging het weer vooruit. We wisten niet wat we moesten verwachten. Het was in Ninove de eerste keer dat Streekmotor 23 van start ging. Vele inwoners hebben het project heel positief onthaald. Sommigen vragen al wanneer we starten.”

    Planning

    Voorzitter Michel De Gols (Steunpunt Welzijn) kijkt al vooruit.

    “We gaan nu volop aan de slag om het project uit te werken. Zo staan de marktbevraging voor cargofietsen en de praktische modaliteiten met de Intercommunale Land van Aalst (IlvA) op de directe planning. Wij hopen tegen het einde van dit jaar in Aalst en begin volgend jaar in Ninove met het project te starten.”

    Beide organisaties wensen alle schenkers en sympathisanten van harte te bedanken. Ook de medewerking aan de actie van de burgemeesters Christophe D’Haese (Aalst) en Tania De Jonge (Ninove), van entertainer Stefaan Dewinter en wielrenner Laurens De Plus waarderen zij bijzonder.

    Info: Werkpunt vzwSteunpunt vzw.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons