Radio Ninove nu ook op DAB+

    04 februari 2022

    NINOVE – Radio Ninove kiest resoluut voor een digitale toekomst en is vanaf vrijdag 04 februari in het grootste deel van Oost-Vlaanderen te ontvangen via DAB+.

    Radio Ninove zendt vanuit het Ninia Shopping Center en kun je beluisteren op 95 FM, het internet en via de Radio Ninove app. Daar komt vanaf vandaag DAB+ bij. Dit is een digitaal alternatief voor de standaard-FM, waarbij je in een kraakvrije audiokwaliteit veel meer zenders kan beluisteren. Het is het platform van de toekomst, waarmee heel wat autoradio’s al zijn uitgerust.

    DAB+

    Ewoud Van der Poorten (zendermanager van Radio Ninove): “Toen Vlaams minister voor de media Benjamin Dalle (CD&V) een proefproject aankondigde, waarbij lokale radio’s in Vlaanderen een jaar lang kunnen experimenten met DAB+, zijn we meteen op de kar gesprongen. Onze luisteraars kunnen nu in de wagen in bijna heel Oost-Vlaanderen blijven luisteren naar Radio Ninove. Bovendien biedt het ons de kans om de stad Ninove op een positieve manier naar buiten te dragen over de stadsgrenzen heen.”

    Ook Carnaval Nienof treedt buiten zijn oevers via DAB+. Elke avond maakt Enkaavee een carnavalsprogramma op Radio Ninove. Vanaf nu dus ook in de hele provincie te beluisteren.

    Het proefproject loopt voor 1 jaar, maar zal waarschijnlijk worden verlengd en op termijn een definitieve vorm krijgen.

    Info: Radio Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons