Radio Ninove zendt voortaan uit vanuit Ninia Shopping Center

    08 mei 2021

    NINOVE – Radio Ninove is sinds maart in de ether. De klemtoon ligt op alles wat leeft in en rond de stad en deelgemeenten. De zender nam zijn intrek in het Ninia Shopping Center. Belleman Hans Van Laethem opende op 08 mei in zijn gekende welluidende stijl de studio, waar de hele dag verschillende Ninovieters langsliepen.

    Station manager Ewoud Van der Poorten. “We willen een partner zijn van de Ninovieters en hen dagelijks informeren over alles wat hier leeft en beweegt. Dat doen we met heel veel aandacht voor het plaatselijk nieuws, de sport, het verenigingsleven en uiteraard carnaval. Dit alles in combinatie met een gevarieerd aanbod van alleen de beste muziek. De slogan ‘We Love Nienof’ zegt alles. De rode draad van ons verhaal is verbondenheid met de stad Ninove en zijn inwoners. Radio Ninove wil ook de onderlinge band tussen de Ninovieters stimuleren, een positieve kracht zijn.”

    Nieuws

    “Belangrijk zijn ook de professionele aanpak en vooral de correcte berichtgeving”, zegt Ronny Schouppe, verantwoordelijk voor de inhoud. “Onze redactie zorgt dagelijks voor regionale nieuwsbulletins, duidingsprogramma’s en uitzendingen, die dicht bij de luisteraar staan. Zo zullen we als mediapartner van KVK Ninove verslag uitbrengen van hun wedstrijden. In deze moeilijke tijden willen we ook de verenigingen een hart onder de riem steken. We vermelden hun activiteiten gratis in onze programma’s en nodigen hen ook graag uit voor een interview, volledig volgens de coronamaatregelen.”

    Digitaal

    Naast de uitzendingen op 95 FM leeft Radio Ninove ook online.

    Robbe De Leener, technisch verantwoordelijke: “Radio Ninove zet 100 % in op een crossmediale en digitale aanpak. Zo vind je al het nieuws uit Ninove terug op onze Facebookpagina en radioninove.be. Daar kan je ook alle interviews herbeluisteren en meekijken in de studio. Met de Radio Ninove app voor Apple en Adroid kan je ons overal beluisteren. Dat kan ook op de verschillende smartspeakers en via digitale televisie. Daarnaast beschikt Radio Ninove over extra digitale kanalen zoals Radio Ninove Non-Stop Hits en Radio Ninove Classic Hits.”

    Enkaavee

    Er komt een intense samenwerking met Enkaavee, waarvan de uitzendingen in de toekomst terug te beluisteren zijn op 95FM. Maar er is meer.

    Glen Van Hooland (Enkaavee): “We voelden als snel, dat we op dezelfde golflengte zaten als Radio Ninove. We dragen allebei onze stad een warm hart toe en streven dezelfde idealen na: radio maken voor én door de Ninovieter en in ons geval, de carnavalist. We blijven nog steeds Enkaavee, de ‘radio me nen oek af’ met in de nabije toekomst hopelijk onze eigen carnavalsstudio. Velen onder ons staan te popelen om af en toe ook vanuit de studio van Radio Ninove de nodige carnavalskriebels op de Wettelkrabbers los te laten.”

    Info: Radio Ninove kan je beluisteren op 95FM, via de Radio Ninove App en digitaal via de website –een activiteit kun je via redactie@radioninove.be.

    MLI – Foto Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons