Rechter spreekt vader en zoon vrij voor dierenmishandeling

    15 november 2021

    DENDERMONDE/APPELTERRE-EICHEM – De correctionele rechtbank heeft Alfred V.S. en zijn zoon Marc V.S. vrijgesproken in de drie klachten van dierenmishandeling, die hen waren ten laste gelegd. De dierenrechtenorganisaties Animal Rights en GAIA bekijken of ze tegen dit vonnis kunnen in beroep gaan.

    Animal Rights en GAIA hadden in mei en juni van 2020 twee klachten ingediend tegen de boer en zijn zoon. De raadkamer had in mei 2021 Alfred V.S. en Marc V.S. doorverwezen naar de rechtbank van Dendermonde.

    Zij moesten zich op 11 oktober j.l. verantwoorden voor 3 klachten van dierenmishandeling: een koe die ze aan de nek uit de Dender hadden gesleept, een stier die ze achter de tractor over het asfalt hadden voortgesleept en wilde ganzen die Alfred V.S. had doodgereden.

    Eisen

    De procureur had tijdens de pleidooien op 11 oktober gesteld, dat “het welzijn van dieren door deze twee mensen wordt ingeschat als inferieur”.

    Hij eiste een celstraf van 3 maand en een geldboete van € 4.000 voor Alfred V.S. en een maximale celstraf van 6 maand met een geldboete van € 8.000 voor diens zoon Marc V.S. Daarnaast vroeg de procureur een levenslang verbod op het houden van dieren.

    Vrijspraak

    Maandagvoormiddag 15 november sprak de rechter van de correctionele rechtbank in Dendermonde Alfred V.S. en zijn zoon Marc V.S. vrij van de drie aanklachten voor dierenmishandeling.

    “Zeer teleurstellend”, aldus Els Van Campenhout (Animal Rights) in een eerste reactie. “Vrijspraak voor alle feiten. De rechter las maandagochtend enkel het vonnis voor. We wachten nu de volledige tekst af om na te gaan met welke argumenten die vrijspraak is omschreven. Als we alles in detail hebben bestudeerd, zullen wij alle opties bekijken. Ik hoop, dat het parket nadien ook in beroep zal gaan, samen met Animal Rights en GAIA.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons