Refresco steunt ‘Lotgenoten bij kanker’

    12 september 2023

    NINOVE – De medewerkers van de frisdrankenproducent Refresco wandelden, liepen en fietsten ook dit jaar voor een goed doel. Op die manier konden zij € 1.852,5 overhandigen aan ‘Lotgenoten bij kanker’.

    Het is al enkele jaren een vaste traditie bij Refresco Ninove. Via een beweegchallenge dagen ze de collega’s uit om van 1 mei tot eind juni samen te genieten van het mooie weer door te wandelen, te lopen en te fietsen. Dat doen ze voor twee goede doelen, bij voorkeur in het Ninoofse.

    Uitdaging

    Bram Colpaert (Refresco Ninove): “We volgen via de Strava-app alle gewandelde, gelopen en gefietste kilometers op, inclusief het woon-werkverkeer. Tweewekelijks stuur ik een tussenstand rond met het aantal kilometer. De collega’s delen op hun beurt ook sfeerfoto’s. Op het einde maken we de slotsom. Dit jaar telden we met een 60-tal deelnemers in totaal 21.700 km op 2 maand tijd; toch een mooie afstand. We doen dat nu al enkele jaren en het zorgt echt voor meer beweging en wat gezonde concurrentie onder de collega’s.”

    Lotgenoten

    Refresco Holding maakt daarna een bedrag vrij, afhankelijk van het aantal behaalde kilometers.

    “We vragen de collega’s op voorhand om zelf enkele organisaties voor te stellen, waaruit wij dan 2 kiezen. De keuze voor ‘Lotgenoten’ kwam op aangeven van een medewerker, die onder de indruk was van een artikel over ‘Lotgenoten bij kanker’. Omdat de vereniging vooral in Ninove actief is, hebben we daarvoor gekozen. Dit jaar kunnen wij € 3.705 verdelen onder 2 goede doelen: ‘Lotgenoten’ ontvangt € 1.852,5 en ook de vzw aPart.”

    Marina Goossens van ‘Lotgenoten’ was even van haar melk, toen ze het telefoontje kreeg met het goede nieuws.

    “Ik was echt aangenaam verrast en heb zelfs enkele malen moeten vragen om te herhalen omdat ik de pedalen kwijt was. Dat mooie bedrag zullen wij gebruiken voor onze normale werking: de mensen ontspanning en plezier bezorgen, hen bij elkaar brengen met een hapje en een drankje, hen een cadeautje of bloemetje offreren als ondersteuning.”

    In januari kreeg ‘Lotgenoten’ al de oorkonde van Ninofmedia. “Die staat nog altijd in de kast op een speciale plaats. Dat soort verrassingen is altijd leuk.”

    Info: RefrescoLotgenoten bij kanker.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons