Regenboogvlag wappert aan stadsgebouwen

  17 mei 2024

  NINOVE – De stad hangt de regenboogvlag uit, scholen en jeugdbewegingen stappen in de PAARS-campagne naar aanleiding van 17 mei als de internationale dag tegen homo- en transfobie.

  Aan het stadhuis, het Sociaal Huis en het Oud Stadhuis hangt de regenboogvlag als teken van solidariteit met de LGBTQI+-gemeenschap.

  PAARS

  ‘Wel Jong’ startte de PAARS-campagne naar aanleiding van de internationale dag tegen homo- en transfobie. Het is een jeugdorganisatie voor en door jongeren, die willen bouwen aan een gelijkwaardige samenleving. Met deze campagne roepen ze iedereen op school en in het jeugdwerk op om op 17 mei paars te dragen en zo te tonen, dat iedereen erbij hoort en zichzelf mag zijn. De kleur paars komt uit de regenboogvlag en symboliseert de kracht en de moed, die je nodig hebt om op te komen voor jezelf en te zijn wie je bent.

  De stad ondersteunt terug deze campagne en deed opnieuw een oproep aan alle Ninoofse scholen en jeugdbewegingen om deel te nemen: Chiro Appelterre, het GO! Atheneum, de GO! Middenschool, het Hartencollege Weggevoerdenstraat en Onderwijslaan bevestigden hun deelname aan de campagne.

  Info: Wel Jong.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons