Regenboogzebrapaden, -vlaggen en paarse accenten

    05 mei 2022

    NINOVE – De stad neemt een aantal initiatieven naar aanleiding van 17 mei, de Internationale dag tegen homo- en transfobie (IDAHOT).

    De stad legt twee regenboogzebrapaden aan ter hoogte van de rotonde op de Centrumlaan/Onderwijslaan. Ook op de Aalstersesteenweg komt een dergelijk pad, tussen de Vinkenstraat en kruispunt Den Doorn, op initiatief van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)

    Regenboog

    Een regenboogzebrapad wordt gezien als een belangrijk symbool in de strijd voor gelijke rechten en verdraagzaamheid ten aanzien van holebi’s en transgenders. Op die manier geeft de stad ook in de publieke ruimte het signaal, dat iedereen welkom is en geweld en onverdraagzaamheid niet kunnen.

    Schepen voor mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen): “Een regenboogzebrapad wil aandacht vragen voor diversiteit en acceptatie van alle genders en is in die zin een krachtig signaal. We kozen specifiek voor een locatie vlakbij het stadhuis, om aan te tonen dat Ninove die acceptatie ten volle ondersteunt.”

    Schepen voor Gelijke Kansen Veerle Cosyns (Samen): “De afgelopen jaren zijn we op alle vlakken veel bewuster geworden voor een aantal thema’s: of het nu gaat om LGBTQ-rechten, pestgedrag of mensen met het syndroom van Down. Als overheid moeten we die bewustwording ondersteunen waar we kunnen.”

    In de week van 17 mei hangt ook een regenboogvlag uit aan het stadhuis, het Sociaal Huis en het Oud Stadhuis. De bibliotheek besteedt de hele maand mei aandacht aan dit thema door een stand met nuttige en inclusieve boeken en informatie.

    PAARS

    Wel Jong is een jeugdorganisatie voor en door jongeren, die willen bouwen aan een gelijkwaardige samenleving. Naar aanleiding van de IDAHOT lanceert de organisatie de ‘PAARS-campagne’.

    Daarmee roept ze op om op school en in het jeugdwerk paars te dragen op 17 mei. Zo kan je tonen, dat iedereen erbij hoort en zichzelf mag zijn.

    De kleur paars komt uit de regenboogvlag en symboliseert de kracht en de moed, die je nodig hebt om op te komen voor jezelf en te zijn wie je bent.

    De stad deed een oproep aan alle Ninoofse scholen en jeugdbewegingen om hieraan deel te nemen. De GO! Middenschool, het GO! Atheneum, het Hartencollege Onderwijslaan, het Hartencollege Weggevoerdenstraat, de Chiro Winnik en KSA Sint-Goedele reageerden op deze oproep.

    Zij krijgen via de stad een educatief pakket en promomateriaal toegestuurd.

    Info: PAARS.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons