Registreer jouw waardevolle voorwerpen

    19 januari 2023

    NINOVE – De lokale politie raadt aan om de serienummers of kenmerken van waardevolle voorwerpen en werkmateriaal te registeren.

    Serienummers zijn uniek en laten toe om gestolen voorwerpen en materiaal te seinen. Bij een aangifte is het belangrijk deze aan de politie te kunnen meegeven.

    Indien de gestolen goederen worden teruggevonden of aangeboden, kijkt de politie in de systemen aan de hand van het serienummer na of deze geseind staan. Indien dit het geval is kunnen deze onmiddellijk worden gelinkt aan de eigenaar. Na het akkoord van het parket kunnen ze deze snel terugkrijgen. In sommige gevallen laten serienummers toe om meerdere diefstallen met elkaar in verband te brengen.

    Registratiekaart

    Daarom vraagt de politie om de serienummers van jouw waardevolle voorwerpen en materiaal te noteren op registratiekaarten (zie hieronder). Je kunt deze kaarten afdrukken, invullen en thuis op een veilige plaats bewaren.

    Je kunt ze ook digitaal bewaren door het document in te laden en in te vullen. Deze ingevulde digitale registratiekaart bewaar je best niet op jouw computer, maar veilig in de cloud.

    Nog een tip: neem foto’s van waardevolle voorwerpen en materialen.

    Info: Excel registratiekaart – digitale registratiekaart.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons