River Cleanup en Ninoofse zwerfvuiljagers ruimden langs de Dender

  07 maart 2021

  POLLARE – De Denderboorden liggen er voor even weer proper bij. Ter gelegenheid van River Sunday, sloegen River Cleanup Team Dender en de Ninoofse Zwerfvuiljagers de handen in elkaar om het jaagpad langs de Dender op te ruimen.

  Valérie de Groote van River Cleanup: “World Cleanup Day plant op 18 september met River Cleanup een heuse opkuis van de Dender. In elke stad of gemeente langs de Dender zullen acties plaatsvinden. De River Sundays zoals vandaag zijn een voorbereiding daarop. Wij zochten daarvoor contact met lokale zwerfvuiljagers; hier de Ninoofse zwerfvuiljagers.”

  Bubbels

  Kris De Wit: “Toen Valérie ons contacteerde, wilden wij uiteraard graag deelnemen aan dit initiatief. Omwille van corona konden we geen groepsopruiming organiseren. Dus zochten wij een alternatief, waarbij iedereen in zijn/haar eigen bubbel een stukje van de Dender kon ruimen. Op enkele dagen tijd waren alle acht gedeelten, tussen de 3 en 6 km, besproken.”

  Naast de Ninoofse zwerfvuiljagers was ook Dirk De Beuf van de partij, die zoals gewoonlijk de boorden vanop het water opkuiste.

  Via de app Weplog konden de vrijwilligers hun traject registreren en ook vastleggen waar een sluikstort is gevonden of een volle zak is achtergelaten.

  Oproep

  De volgende River Sunday is op 4 april in Dendermonde en op 2 mei in Geraardsbergen.

  Valérie zoekt nog hulp voor de organisatie van World Cleanup Day. Verenigingen uit gemeenten aan de Dender, die graag in hun gemeente willen helpen bij de organisatie van River Cleanup op 18 september, kunnen een mailtje sturen naar valerie@river-cleanup.org.

  Info: River Cleanup.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons