Rode Kruis reikt brevetten uit aan cursisten

    21 januari 2024

    NINOVE – Negen cursisten ontvingen vrijdag 19 januari in de lokalen van het Rode Kruis aan het Paul De Montplein hun brevet eerste hulp en helper.

    Een groep van 15 cursisten volgde de afgelopen maanden een cursus eerste hulp bij de Ninoofse afdeling van het Rode Kruis. Vrijdagavond mochten 9 geslaagde cursisten hun brevet in ontvangst nemen.

    Schepen Veerle Cosyns (Samen) kwam de cursisten feliciteren met het behalen van hun brevet.

    Meteen is ook een nieuwe opleiding aangekondigd: een combinatiecursus ‘Eerste hulp en helper’. Deze gratis opleiding gaat van start op 11 maart. Een cursus bestaat uit 7 lesavonden van 18.30 uur tot 21.45 uur. Inschrijven voor de combinatiecursus kan via vorming@ninove.rodekruis.be.

    Vrijwilligers

    Verder had de Ninoofse afdeling nog meer goed nieuws te melden. Nadat ze enkele jaren te kampen had met een zeer beperkt aantal vrijwilligers, is nu een nieuwe lichting aangetreden. Momenteel telt het Rode Kruis Ninove 28 actieve vrijwilligers in de hulpdienst, 7 helpers bij de bloedafname en 8 bestuursleden.

    Van 18 april tot 02 mei heeft de jaarlijkse pleisterverkoop plaats, waarvan de opbrengst gaat naar de lokale afdeling voor de werkingskosten en de aankoop van het noodzakelijke materiaal. De verkoop zal plaatsvinden aan de verschillende grootwarenhuizen, niet aan kruispunten.

    Carnaval

    De vrijwilligers van het Rode Kruis staan ook terug paraat tijdens de carnavalsperiode. Een 30-tal medewerkers zal afwisselend op het terrein en in de hulppost aanwezig zijn. Dit zal zowel op zaterdag, zondag als maandag het geval zijn.

    De hulppost bevindt zich in de foyer van het cc De Plomblom, Graanmarkt 12 Ninove.

    Info: Rode Kruis Ninove.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons