Rotary en sociale dienst schenken pc’s voor aanlooplessen

    26 april 2020

    NINOVE – De verplichte (digitale) aanlooplessen moeten leerlingen in staat stellen om nieuwe leerstof te verwerken. Samen met Rotary Ninove-Denderland zorgde de sociale dienst voor voldoende pc’s/laptops voor lagere schoolkinderen.

    Bij het begin van de coronacrisis zijn alle lessen opgeschort en kregen de leerlingen thuis digitale herhalingsoefeningen. Toen al was snel duidelijk, dat de scholen niet alle kinderen even vlot bereikten. Onderwijs Vlaanderen zocht computers voor secundaire scholieren. Het lager onderwijs viel wat dit betreft uit de boot.

    De stad besprak dit probleem met de Ninoofse lagere scholen van de verschillende netten en lanceerde op 10 april een oproep om gebruikte laptops binnen te brengen. Ondertussen zochten de sociale dienst en de dienst onderwijs samen naar geld en partners.

    Rotary Ninove-Dendervallei vond een 50-tal toestellen: bij de eigen leden, AIBV (Technische autocontrole Vlaams Brabant) Realdolmen en KBC Ninove. Een aantal vrijwillige IT’ers renoveerde deze volledig.
    De sociale dienst sprak een bestaand legaat aan en bekostigde hiermee 86 Chromebooks voor de jongste leerlingen.

    Volgende week worden deze toestellen verdeeld onder alle Ninoofse lagere scholen. Tegen 1 mei zullen alle 147 gezinnen met kinderen, die om sociale redenen geen pc hadden, volledig klaar zijn om de aanlooplessen binnen hun klasgroep te volgen.

    Schepen voor (flankerend) onderwijs Joost Arents: “Wij zijn enorm fier en tevreden, dat we elk kind in een kansarm gezin een oplossing kunnen bieden. Zonder een goede samenwerking tussen verschillende partners was dit niet gelukt.”

    Schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns: “Het is van groot belang dat kinderen de lessen kunnen blijven volgen en zo weinig mogelijk leerachterstand  oplopen. Maatschappelijk werkers verdelen volgende week de laptops aan huis bij hun cliënten. Het ideale moment om nog eens te luisteren naar eventuele vragen en problemen. Gezinnen, die onder de radar zijn gebleven, kunnen zich trouwens nog steeds tot de school of het Sociaal Huis wenden.”

    Voor de Rotary-club zijn voorzitter Claude Dendauw en assistent-gouverneur Michel Bellemans verheugd twee van de zes pijlers van de club in de verf te kunnen zetten: het ondersteunen van onderwijsprojecten en het bestrijden van kansarmoede.

    Info: Rotary Ninove-Dendervallei.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons