Rotary trakteert rondjes op het kerstrad

    21 december 2021

    NINOVE – De afdeling Ninove-Dendervallei van de serviceclub Rotary steunt de vzw Habbekrats. Ze trakteerde ook een aantal jongeren met toertjes op het kerstrad aan de Centrumlaan.

    De vzw Habbekrats wil maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren meer kansen bieden en hun weerbaarheid vergroten. Zij helpen hen hun talenten en persoonlijkheden te ontwikkelen. Op die manier kunnen ze een volwaardige plaats in de samenleving verwerven.

    De stad Ninove ging met die organisatie een samenwerkingsovereenkomst aan voor de periode 2021-2026. De vzw Habbekrats heeft recht op een jaarlijkse subsidie van € 106.314,00.

    Rotary

    Ook de Rotary Ninove-Dendervallei draagt die organisatie een warm hart toe. Een delegatie van het bestuur onder leiding van voorzitter Paula Quintijn ontmoette hen informeel dinsdagavond 21 december aan hun lokaal aan De Kuip. Vandaar gingen ze in groep naar de Centrumlaan. De serviceclub trakteerde enkele jongeren op toertjes op het kerstrad.

    Nadien trokken de beide organisaties naar het vergaderlokaal in De Croone voor een meer diepgaande kennismaking. De Rotary is bijzonder gecharmeerd door de aanpak van de vzw Habbekrats en wil op termijn op een meer structurele manier samenwerken. Een aantal initiatieven zit daartoe in de pijplijn.

    Het geld voor die sponsoring halen de Rotariërs op door allerlei activiteiten. Al spelen ook hier de corona-maatregelen regelmatig voor spelbreker, wist assistent-gouverneur Michel Bellemans ons te vertellen. “Maar ondanks alles blijven we sociale doelen ondersteunen, internationaal en lokaal.”

    Info: Rotary Ninove-Dendervalleivzw Habbekrats.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons