Rouw- en verliescafé gaat voor een meer open rouwcultuur

    05 februari 2020

    DENDERLEEUW – De vzw Rouw- en verliescafé Vlaanderen heeft de grote wens om over heel Vlaanderen initiatieven te organiseren. In Denderleeuw gaat Carine De Bolle alvast voor het eerste rouw- en verliescafé in de regio.

    Carine De Bolle: “Als gastvrouw voor de vzw Rouw- en Verliescafé Vlaanderen, start ik binnenkort als vrijwilligster een aantal evenementen op voor lotgenoten van verlies. Met het organiseren van een café willen we op een laagdrempelige manier ontmoetingen mogelijk maken rond het thema ‘rouw en verlies’. Dat is bedoeld voor mensen, die met verlies zijn geconfronteerd. Maar we willen ook diegenen bereiken rondom hen, die hen willen helpen en ondersteunen, maar dikwijls niet goed weten hoe dat te doen.”

    Er zijn vier cafés per jaar gepland, altijd rond een ander thema in verband met rouw en verlies zoals het overlijden van een partner of een echtscheiding. “Telkens nodigen we ook één of meer (ervarings)deskundigen uit, die iets over dat thema komen vertellen. Tussendoor is er ruim de tijd om te praten, om je eigen ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen, van alles te delen of er gewoon bij te zijn; kortom: om mekaar te ontmoeten.”

    Iedereen, die meehelpt met de organisatie (ook de meters Sabine Hagedoren en Lara Taveirne) en de gastsprekers, doen dit vrijwillig en helemaal gratis.

    Praktisch

    • Datum en uur: vrijdagen 24/4 en 19/6, telkens vanaf 19 uur.
    • Plaats: de foyer van Den Breughel, Dorp 11 Denderleeuw – ook mensen van buiten Denderleeuw zijn zeer welkom.
    Info: Carine De Bolle – 0499-25 24 13 – carinecoaching@proximus.be – Rouw- en verliescafé Vlaanderen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons