Roze lintjes Think Pink opnieuw te koop

    06 september 2023

    NINOVE – Think Pink vzw lanceerde dit jaar opnieuw haar lintjescampagne om borstkanker onder de aandacht te brengen. De lintjes zijn overal te koop, dit jaar ook in Ninove.

    Je kan de roze lintjes kopen aan het onthaal in het Sociaal Huis (Burchtstraat) en het balieplein (stadshuis site Bevrijdingslaan). Een lintje kost € 2 en de opbrengst van de verkoop gaat integraal naar zorgprojecten voor borstkankerpatiënten.

    Preventie

    Veerle Cosyns (Samen), bevoegd voor sociale zaken: “Wij vinden het als stad belangrijk om mee onze schouders te zetten onder de preventie en de bestrijding van de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe vroeger borstkanker wordt opgespoord, hoe doeltreffender de behandeling kan zijn.”

    In 2001 is de Vlaamse overheid gestart met een ‘Bevolkingsonderzoek Borstkanker’.

    “Vrouwen kunnen één keer om de 2 jaar een screeningsmammografie laten nemen, vanaf het jaar waarin ze 50 jaar worden tot en met het jaar waarin ze 69 jaar worden. In 2020 was de totale dekkingsgraad in Ninove 64,8 %. Dit betekent dat 35,2 % van de vrouwen zich niet preventief laat onderzoeken. Die vrouwen moeten wij motiveren om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek.”

    De lintjescampagne loopt nog tot en met 31 oktober. Tot dan staan dus nog lintjesboxen in het Sociaal Huis en het Balieplein.

    Info: Think Pink.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons