Beroep tegen weigering bouw sociale appartementen

    18 april 2024

    NINOVE – De Woonmaatschappij Dender-Zuid tekent beroep aan bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Ze wil op de hoek van de Oude Kaai en de Graanmarkt-Twijdersplein een sociaal wooncomplex realiseren.

    De eerste plannen hiervoor zijn ondertussen al meer dan 10 jaar oud, maar waren steeds uitgesteld. Op 23 december 2022 had de sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) Denderstreek een vergunningsaanvraag ingediend voor een nieuwbouw op die plaats, in de volksmond de ‘zwarte parking’ geheten.

    Daar zou een complex komen met 2 bouwvolumes rond een groen binnenplein. Het project omvat 15 huur- en 13 koopappartementen. Er zijn eveneens een ondergrondse garage met 34 parkeerplaatsen, een fietsenstalling en private bergingen voorzien.

    Procedure

    De verschillende betrokken diensten in instanties brachten in de loop van het voorjaar van 2023 een voorwaardelijk gunstig advies uit, net als het Ninoofse stadsbestuur.

    Tijdens de daaropvolgende beroepsfase gaf de Vlaamse Waterweg op 6 oktober 2023 een ongunstig advies. Het terrein ligt deels in overstromingsgevoelig gebied langs de Dender en voldoet niet aan de watertoets. Het college van burgemeester en schepenen gaf op 9 oktober 2023 wel een gunstig advies.

    De bestendige deputatie van Oost-Vlaanderen weigerde op 22 februari 2024 de aanvraag van SHM Denderstreek, inmiddels opgevolgd door Woonmaatschappij Dender-Zuid. De beslissing hangt sinds 21 maart uit op de geplande bouwplek. De beroepsprocedure loopt tot en met 22 april 2024.

    De raad van bestuur van Dender-Zuid heeft inmiddels beslist om beroep aan te tekenen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

    Info: beslissing deputatie 2024-02-22.

    MLI – Foto’s: Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons