Ook provincieraad trekt voorlopig beleidsplan ruimte in

    09 september 2023

    GENT — De provincieraad van Oost-Vlaanderen besliste woensdag 6 september om het voorlopig ontwerp van het beleidsplan ‘Maak Ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050’ in te trekken.

    Die beslissing kwam er op basis van de informele en formele reacties. Daaruit, bleek dat het ontwerp onvoldoende wordt gedragen.

    Een beleidsplan blikt vooruit en schetst hoe een bestuur in de toekomst wil omspringen met de schaarse ruimte. De termijn van 90 dagen waarbinnen burgers, adviesinstanties, besturen, middenveldorganisaties… zich konden uitspreken over het provinciaal beleidsplan voor Oost-Vlaanderen liep af op 19 juli 2023.

    Bezwaren

    Tegen het ontwerp beleidsplan waren zoveel bezwaren ingediend, dat het provinciebestuur al op donderdag 20 juli het plan heeft ingetrokken. De provincieraad is daarin op 6 september gevolgd.

    Op basis van de principes uit het voorontwerp zal een nieuw ontwerp van het beleidsplan worden uitgewerkt. De reacties en adviezen uit het afgelopen openbaar onderzoek zullen daarbij een belangrijke informatiebron vormen. Er zal bovendien voldoende tijd zijn voorzien voor een nieuw overleg- en inspraaktraject.

    De provincie zal de autonomie van de gemeentebesturen voldoende ruimte geven, ontwikkelingskansen voor het platteland blijven bieden en voldoende duidelijkheid scheppen over het toekomstig bovenlokaal ruimtelijk beleid.

    Info: ontwerp beleidsplan Oost-Vlaanderen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons