Provincieraad organiseert inspraak rond ontwerp beleidsplan ruimte

    23 april 2023

    OOST-VLAANDEREN – ‘Maak ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050’ formuleert een strategische visie voor het provinciale ruimtelijk beleid tot 2050.

    Welke maatschappelijke functies moeten waar tot bloei komen? Waar willen we open ruimte vrijhouden? Op dergelijke vragen formuleerde de provincie Oost-Vlaanderen een antwoord in het beleidsplan ‘Maak ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050’.

    Het formuleert een strategische visie voor het provinciale ruimtelijk beleid tot 2050. Aan die visie zijn tot 2035 acties gekoppeld.

    Inspraak

    De provincieraad keurde op 22 maart het beleidsplan goed. Binnenkort loopt een openbaar onderzoek. In die periode kan iedereen kennismaken met de inhoud van het plan en zijn stem laten horen. Na verwerking van alle reacties wordt het definitieve beleidsplan opgemaakt en begin 2024 definitief vastgesteld.

    Het plan komt op uiteenlopende manieren tot bij de burger terecht: via de provinciale website, sociale media (Facebook, Twitter, LinkedIn) en verschillende acties in het straatbeeld.

    De provincie organiseert vanaf eind april  tentoonstellingen en toelichtingsmomenten over de hele provincie. De expo houdt halt in tientallen grotere en kleinere kernen, telkens gedurende enkele weken.

    Wie dat wil, kan in gesprek gaan met inhoudelijke experts tijdens info- en inspraakmomenten:
    – 29 april Gent,
    – 2 mei Oudenaarde,
    – 20 mei Sint-Niklaas,
    – 22 mei Eeklo,
    – 10 juni Aalst.

    Info: Ruimte 2050.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons