‘s Werelds slimste mens vertoefde afgelopen weekend in Ninove

    06 juni 2023

    NINOVE – Het WK individueel quizzen vond zaterdag 3 juni plaats in de evenementenhal The Mauritz. Voor dit Belgisch luik kwamen 70 bollebozen opdagen.

    De ‘World Quizzing Championships’ is een schriftelijke test, die gelijktijdig over de hele wereld wordt afgenomen. De test bestaat uit 240 vragen over een breed scala aan onderwerpen. De Belgische deelnemers kwamen samen in The Mauritz.

    Concept

    Dit wereldkampioenschap quizzen bestaat uit acht onderdelen, verdeeld over twee pakketten van vier opdrachten. De deelnemers hebben 60 minuten om elk pakket te beantwoorden.

    De onderwerpen zijn: cultuur, amusement, geschiedenis, lifestyle, media, wetenschappen, sport & spel en wereld. Er worden alleen open vragen gesteld, geen meerkeuzevragen.

    Slimste mens

    Oostendenaar Ronny Swiggers veroverde de titel van wereldkampioen individueel quizzen. Het is al de tweede keer, dat hij de titel behaalde. Hij won ook in 2021 de World Quizzing Championships.

    Een andere Belg, Tom Trogh, greep net naast het podium en eindigde op de vierde plaats.

    Info: uitslagorganisatie.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons