Samen schenkt € 400 aan Dierenasiel Ninove vzw

    06 februari 2020

    DENDERWINDEKE – Samen verkocht tijdens de kerstmarkt in Pollare mastellen ten voordele van het dierenasiel. Woensdag 5 februari trok een delegatie naar Denderwindeke. Zij schonken er de opbrengst van € 400 aan het dierenasiel. In de marge vernamen we dat het asiel nog 2.000 van de 15.000 handtekeningen nodig heeft om aan het Vlaams parlement een petitie te overhandigen.

    “Elk jaar steunen wij met de verkoop van mastellen op de kerstmarkt van Pollare een lokaal goed doel”, aldus Annelien De Decker van Samen. Enkele muzikanten zorgden voor de ambiance en gulle gevers. “Dit jaar kozen wij als dierenliefhebbers voor het dierenasiel van Denderwindeke. Ze kunnen hier elke extra steun zeker gebruiken.”

    “Met die € 400 kunnen we een operatie voor een chihuahua betalen”, vertelde Martine Van Den Steen van het asiel. “Wij krijgen regelmatig honden binnen van mensen, die er niet meer voor kunnen zorgen. Wij betalen dan de medische kosten.”

    Petitie

    En hoe staat het met de petitie voor de nieuwbouw? “We hebben nu al meer dan 13.000 handtekeningen ingezameld. Deze maand hopen we de resterende 2.000 binnen te halen. Dan kunnen wij onze petitie voorleggen aan het Vlaams parlement. Daarna is het aan de advocaten voor de vergunningsbetwisting.”

    Door de weigering staat het hele bouwdossier in wacht. “Anders konden wij al offertes opvragen en met de voorbereidingen beginnen. Maar zolang er geen vergunning is, kunnen we niets doen. We hopen alleszins op die 2.000 handtekeningen.”

    Info en petitie: Dierenasiel Ninove.

    MLI

     
     
     
     
    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons