Samenwerkingsverband wil volgend jaar starten met fietskoerierdienst

    16 december 2020

    NINOVE – De Oost-Vlaamse deputatie heeft het samenwerkingsverband van Steunpunt Welzijn vzw (promotor) met vzw Werkpunt Ninove, Publiburo Reclamemakers BV (Ninove) en Belgolivery BV (Lebbeke) erkend als innovatieproject. Deze partners willen in Ninove een ‘multi-fietskoerierdienst’ starten.

    Michel De Gols (voorzitter Steunpunt Welzijn) licht toe. “Met Steunpunt Welzijn zijn we al enige tijd actief in Aalst en de ruime regio. Een van onze goed draaiende projecten is Snel & Wel, de regionale fietskoerierdienst in Aalst-Oudenaarde. Onze fietskoeriers brengen mailings rond, maar ook pakketbezorging is mogelijk. Met de corona-crisis brachten we bijvoorbeeld duizenden mondmaskerpakketten aan huis in Geraardsbergen. De fietskoeriers werken bij ons via sociale tewerkstelling en zijn daarin professioneel omkaderd.”

    Ninove

    Ook vanuit Ninove kreeg de koerierdienst al enige tijd veel opdrachten. “Met deze toelage plannen we hiermee een uitvalsbasis (hub) op te richten. Hiermee kunnen we de dienstverlening én de tewerkstelling sterk doen groeien. We voelen aan met dit project echt welkom te zijn in Ninove, wat dé basis is voor een succesvolle start.”

    Jordy De Dobbeleer (voorzitter Werkpunt Ninove) is blij met de provinciale ondersteuning.

    “Daardoor krijgen we de kans om in Ninove een plaatselijke hub van de fietskoerierdienst Snel & Wel te realiseren. Via een doorgedreven samenwerking met onze private partners Publiburo Reclamemakers uit Ninove en Belgolivery uit Lebbeke willen we er een ‘multi-fietskoeriersdienst’ van maken. De innovatieve ideeën, die in Ninove in praktijk komen, hebben zeker ook nut voor de andere kleinere provinciale steden. Als lokale partner willen wij hier al decennia sociale tewerkstelling creëren. Met dit project verruimen we onze sociale dienstencheque-onderneming en nemen we tegelijk onze ervaring vanuit het PWA-verleden mee.”

    Klanten

    Joachim Adam (Publiburo Reclamemakers) erkent de duurzame motieven bij potentiële klanten. “Als drukkerij en reclamebureau weten we dat duurzaamheid en ecologische motieven heel belangrijk zijn voor onze klanten. Niet alleen in de manier van drukken, maar ook in het verspreiden van dat materiaal. We werkten al prima samen met Snel & Wel, tot grote tevredenheid van onze klanten. We kijken er naar uit om de fietskoerierdienst naar Ninove te brengen.”

    Belgolivery (Lebbeke) kiest voor zijn distributieplatform voor lokale handelaars ook maximaal voor fietscargovervoer en ziet in dit project ook mooie kansen.

    Het fietskoeriersproject zal de komende maanden concrete vorm krijgen. De initiatiefnemers hopen na de zomer van 2021 te kunnen starten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons