“Schenk jouw waardebon aan diegenen, die hem meer nodig hebben”

  29 juni 2020

  NINOVE – “Ik vind dit een prachtig initiatief, maar zou mijn waardebon willen schenken aan mensen, die het heel, heel moeilijk hebben in deze periode.”  Dat is de boodschap, waarmee Patricia Vanreepinghen ons contacteerde. We geven deze graag door.

  Binnenkort valt bij elk Ninoofs gezin een waardebon van € 25 in de bus. Ook Patricia zal deze ontvangen. “Dit is een heel goed initiatief voor de lokale handelaars. Zelf doe ik van in het begin van de corona-crisis mijn aankopen bij sommige van hen. Zoals veel mensen, denk ik.”

  Toen ze het bericht las, dat iedereen een waardebon kreeg, was haar spontane reactie: “Ik steun sommigen al uit eigen beweging. Waarom zou ik mijn waardebon dan niet schenken aan mensen, die dit niet kunnen. Ik dacht vooral aan kansarme gezinnen, aan oudere mensen en mensen die het financieel heel erg moeilijk hebben. Deze mensen vergeten we soms.”

  Een bon van € 25 vond Patricia zelfs wat weinig voor die mensen. “Daarom wil ik best mijn waardebon schenken aan een van hen. Hiermee kunnen ze voor de kinderen iets extra kopen of kunnen ze voor iedereen eens iets kopen waar ze zin in hebben. Voor mijn part mogen deze mensen € 75 of zelfs € 100 krijgen. Velen staan hierbij niet stil, maar als je echt beseft wat armoede is, schenk je zonder aarzelen deze waardebon aan hen. Ik weet dat niet iedereen zo niet denkt, dat sommigen een beetje egoïst zijn en alleen aan zichzelf denken.”

  Oproep

  “Ik besef dat ik met die oproep veel negatieve kritiek kan krijgen”, aldus nog Patricia. “Maar ik kijk verder dan enkel mezelf. Vraag je af of jij die bon meer nodig hebt dan zij. Als het antwoord neen is, is de conclusie snel getrokken. Als we die mensen een klein beetje kunnen helpen, zal ook voor hen de zon een beetje schijnen. De wereld zou er een stuk mooier uitzien als we ook eens aan hen zouden denken in deze tijd. Het verschijnen van een lach op het gelaat van deze mensen, zou voor mij al goud waard zijn.”

  En dus herhaalt ze nogmaals haar oproep: “Laat je hart spreken, schenk je waardebon aan diegenen, die hem meer nodig hebben.”

  Daarvoor heb je geen tussenorganisatie nodig. Schenk deze persoonlijk, iedereen kent ongetwijfeld iemand, die een extra bon best kan gebruiken.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons