Schoonderhage viert 10 jaar home Norbertijnen

    27 september 2019

    NINOVE – Een aantal bewoners woont sinds 2009 in de nieuwe woonwijk aan de Lange Muren. En dus nodigde Schoonderhage vrijdag 27 september de familie, de medewerkers, de externe hulpverleners en de buurtbewoners uit voor een hapje en een drankje.

    “Schoonderhage is een pionier in Vlaanderen op het vlak van gedecentraliseerd wonen”, aldus Dirk Brejou. In plaats van mensen met een beperking samen te brengen in één centrale home, kozen ze bij Schoonderhage al in de jaren ’70 van de vorige eeuw voor een dergelijke aanpak.

    “Hier in home Norbertijnen verblijven 16 van onze gasten met een team van een 7-tal begeleiders. Het is echt een huis in de stad of de wijk. Onze mensen wonen ondertussen in verschillende huizen, gespreid over een aantal gemeenten.”

    Inmiddels betrok Schoonderhage ook een nieuw woonproject aan de Aardeweg in Outer. “We vertrokken hier vanuit dezelfde filosofie. De woning zelf is aangepast aan de hogere zorgnood van de bewoners. Vrijdag 18 oktober openen wij dit project officieel.”

    Scherven op zolder

    Nog meer goed nieuws in de marge. De toneelspelers van ‘Scherven op zolder’ krijgen gastrollen in het theaterproject van toneelgezelschap ‘Stap’. Dit is een quasi professioneel theatergezelschap voor personen met een beperking. In 2017 leverden ze de acteurs voor de TV reeks ‘Tytgat Chocolat’. Dit jaar toeren ze met hun gezelschap in de Vlaamse culturele centra naar aanleiding van hun 50ste productie. Op zaterdag 5 oktober zijn ze te gast in cc De Plomblom.

    Dirk Brejou: “Bijzonder is dat onze acteurs/bewoners van ‘Scherven op Zolder’ mogen meespelen in deze productie. Wat voor hen als acteurs en voor ons als begeleiding een hele eer is”

    Info: Schoonderhage – Tickets voor de voorstelling kun je enkel boeken via de balie van de Plomblom.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons