Schuif aan voor de langste koffieklets van Oxfam Wereldwinkel

    05 oktober 2021

    NINOVE – De niet-gouvernementele organisatie (ngo) Oxfam Wereldwinkels organiseert tijdens de week van de fair trade ‘De Langste Koffieklets’. Ook Wereldwinkel-Ninove neemt deel.

    Oxfam zette als pionier eerlijke handel (fair trade) op de kaart in België. Koffie uit Tanzania was het eerste fair trade product, dat over de toonbank ging.

    Vrijwilligers, klanten en sympathisanten strijden al 50 jaar tegen structureel onrecht en machtsmisbruik en vóór de ondersteuning van tientallen producentencoöperaties.

    Onder het motto ‘Eerlijk duurt het langst’ organiseert Oxfam Wereldwinkels in Oost- en West-Vlaanderen een heuse koffietour. Ze trekken erop uit met de Oxvan en serveren op heel wat plekken gratis koffie.

    Woensdag 6 oktober stopt de Oost-Vlaamse koffietour op het Niniaplein in Ninove. Je kunt er van 15 uur tot 16.30 uur een gratis kopje koffie krijgen, samen met heel wat randanimatie en informatie rond de koffiehandel.

    Info: Wereldwinkel Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons