Gratis friet voor iedereen

    26 april 2022

    NINOVE – Als een gemeenteraadszitting na 23 uur nog verder gaat, zou men elk raadslid moeten trakteren op een pak friet met de saus naar voorkeur.

    De mosterd voor dit idee haalden we bij Jan Peter Balkenende. Hij diende op 25 november 1993 in de gemeenteraad van Amstelveen een voorstel in, dat later navolging kreeg. In die motie pleitte hij ervoor, dat gemeenteraadsleden recht hebben op een kroket als de raadsvergadering tot na 23 uur duurt.

    Friet

    Misschien kunnen we dit ook op Ninove toepassen, dacht ik, toen gemeenteraadsvoorzitter maandag 25 april de raadszitting om 23.55 uur voor 5 minuten opschortte. Het moest hem en de andere raadsleden een plaspauze gunnen, voor sommige nicotinejunkies een adembenemende pauze.

    Nadien zijn de raadsleden nog tot 01 uur doorgegaan met debatteren. Ons ma zei altijd, dat wat na middernacht gebeurt, niet deugt. Maar soit.

    De OCMW-raad is dan maar verdaagd naar dinsdag 26 april om 20 uur.

    Die kroketten zijn misschien boven de Moerdijk een delicatesse, maar hier allerminst. Laten we dus de krokettenmotie vervangen door een frietenmotie.

    “De gemeenteraadsleden hebben recht op een pak friet (middelgroot) mét voorkeursaus als de raadsvergadering tot na 23.00 uur duurt.”

    Laat dit echter geen aansporing zijn om elke raadszitting te rekken tot na 23 uur.

    Cosyns

    Overigens zijn pauzes tijdens lange vergaderingen niet nieuw.

    Wijlen burgemeester Etienne Cosyns, je weet wel die burgemeester van de oude stempel, lastte regelmatig een time out in. Kwestie van de kelen te smeren.

    Het is wel een keer gebeurd, dat de kelen zodanig waren gesmeerd, dat er de dag nadien voor een huwelijksreceptie op het stadhuis geen drank meer in de koelkast was.

    Laten we het dus op gratis friet houden, liefst ook voor de toehoorders en de persmuskieten op de publiekstribune.

    Welk raadslid neemt het initiatief en stelt tijdens de volgende gemeenteraad een motie in die zin voor?

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons