Het geluid van de stilte

    21 februari 2022

    NINOVE – Wellicht was de digitale gemeenteraadszitting van maandagavond 21 februari de laatste in haar soort. Ze was alleszins de druppel, die bij de gemeenteraadsvoorzitter de emmer der lankmoedigheid deed overlopen.

    Doordat bij herhaling het geluid wegviel, zag Dirk Vanderpoorten(Open VLD) zich genoodzaakt om de zitting te schorsen en de vergadering dinsdag 22 februari fysiek te laten verder zetten.

    De agenda oogde nochtans niet meteen indrukwekkend. Dus ben je snel geneigd te denken, dat de hele vergadering vlot zou verlopen. Zo leren de ketters, maar zij dwalen.

    De zitting begon al met vertraging omdat een raadslid blijkbaar niet tijdig kon inloggen in het systeem.

    Stilte

    Goed halfweg, tijdens een uitgebreid antwoord van schepen Veerle Cosyns (Samen) op een betoog van raadslid Rudy Corijn (Forza Ninove) naar aanleiding van een breedvoerige introductie van de schepen over de gemeentelijke raad voor ontwikkellingssamenwerking (GROS), viel haar klank weg.

    “Een Russische cyberaanval”, grapte Guy D’haeseleer (Forza Ninove).

    De IT’er van dienst stelde daarop een heropstart van het systeem voor. “Jullie zullen er wel even uitvliegen”, waarschuwde hij de raadsleden.

    “Bij de volgende verkiezingen gaan er hier veel uit de gemeenteraad vliegen”, opperde de bevlogen Forza-fractieleider.

    En toen viel een radiostilte… tot de vergadering na een tijdje kon hernemen.

    Niet voor lang.

    Na de discussie over de Moeremanssite was het tijd voor de interpellaties. Maar van de eerste interpellant Guy D’haeseleer zagen we enkel beeld zonder klank.

    En dus restte de gemeenteraadsvoorzitter niets anders, dan de vergadering te schorsen. Hij wou geen procedurefouten riskeren.

    In overleg met de fractieleiders zullen de restzitting van de gemeenteraad en de daarop aansluitende OCMW-raad dinsdagavond 22 februari plaatsvinden. Fysiek, in de raadszaal aan de Centrumlaan om 20 uur.

    De zitting kun je online volgen via deze link 

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons