Zo gezegd

    01 februari 2022

    NINOVE – Verbaal is het soms hard tegen onzacht tijdens de OCMW- en de gemeenteraden. Maar heel af en toe valt een kwinkslag, een bon mot, een verspreking, een boude uitspraak of een steek onder water te beluisteren, al of niet bewust bedoeld. Zo ook tijdens de zitting van 24 januari j.l.

    • “U moet zich aan uw 5 minuten houden.”
      Gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (Open VLD) tikte burgmeester en partijgenote Tania De Jonge op de vingers omdat zij over haar spreektijd ging. Ze stopte dan maar abrupt, enigszins gepikeerd. Reglement is reglement.
    • “Jullie willen de club niet viseren, maar zeggen tegelijk dat de club de afspraken niet nakomt. Jullie blazen warm en koud.”
      Schepen Alain Triest (Open VLD) tot Karolien De Roose (N-VA) en Rudy Corijn (Forza Ninove) tijdens het debat over de parkeerproblematiek in de Kerkstraat, ter hoogte van Dender Hockey.
    • “Ik sta hier met rode oortjes.”
      Schepen Alain Triest (Open VLD) bedoelde, dat hij met rode wangen of rode koontjes stond of met het schaamrood op de wangen. Rooie oortjes is een stripreeks met een eerder ondeugende inslag.
    • “Nu staan er patatten op… Als Osta Meerbeke dat patattenveld in pacht heeft, mag het daar doen wat het wil.”
      Ilse Malfroot (Forza Ninove) over de plannen voor een padelinfrastructuur achter de voetbalterreinen.
    • “Ik vind het straf, dat dit straf wordt gevonden.”
      Schepen Wouter Vande Winkel (Samen) tegen Dany Goessens (Forza Ninove). Hij meldde, dat de stad aan de kapel van Bevingen een blauwe parkeerzone instelde op privéterrein.
    • “De politie ervaart een gebrek aan vertrouwen wegens de interpellaties.”
      Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) tot Karolien De Roose (N-VA), die aandacht vroeg voor de verkeersproblematiek op de verkeersomleiding in Outer.
    • “Ik ben sprakeloos, dat Karolien De Roose mij een mens met een visie vindt.”
      Schepen Wouter Vande Winkel (Samen) in hetzelfde debat over de Outerse verkeersomleggingen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons