• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Senioren leren zichzelf verdedigen

  08 september 2019

  NINOVE – NEOS pakt uit met een cursus zelfverdediging voor senioren. Je kunt voor de vijfdelige lessenreeks terecht in de Ninoofse sporthal, elke maandag van 23 september tot 21 oktober.

  “In onze huidige tijden moeten we spijtig genoeg vaststellen dat ook senioren wel eens geconfronteerd worden met geweld”, aldus NEOS-voorzitter Danny Schoon.” Niet verwonderlijk dus dat een cursus om de persoonlijke weerbaarheid te verhogen wel eens bijzonder goed van pas kan komen. Het is geen nieuwe sport en het gaat niet om moeilijke grepen of ingewikkelde bewegingen. We leren simpele, bruikbare technieken om de tegenstander op andere gedachten te brengen.”

  De lesgever is Antoni Cortois, gecertificeerd instructeur en directeur van de Belgische Federatie ‘International KRAV MAGA’. De lessen zijn niet intensief en de instructeur houdt rekening met eventuele fysieke beperkingen en met de leeftijd.

  “Maar ook wanneer je gewrichten of je rug niet écht meer meewillen is dit geen probleem. Elke les omvat een korte stretching, het aanleren van enkele simpele technieken en basis-vechtbewegingen en het gebruik ervan in realistische scenario’s. Géén Rambo-toestanden, wel eenvoudig, noodzakelijk en doeltreffend. Best is meerdere lessen te volgen. Sportieve kledij breng je zelf mee. Een drankje achteraf kan in de cafetaria van de sporthal natuurlijk.”

  Praktisch

  • Datums en tijdstip: 23 en 30 september en 7, 14 en 21 oktober 2019, telkens van 14 uur tot 15.30 uur.
  • Plaats: sporthal, Parklaan Ninove.
  • Deelnameprijs: € 8 per les te betalen bij het begin van de les, eventuele douche en verzekering inbegrepen.
  Info: secretaris Christiane Bické (0477-410237) of voorzitter Danny Schoon (0474-444892) – NEOS NinoveKrav Maga.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons