SHM Denderstreek heeft bouwplannen in Ninove

    06 juni 2021

    AALST/NINOVE – De sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) Denderstreek presenteerde haar jaarverslag. De nood aan betaalbare woningen en kavels blijft groot. Wij belichten naast de algemene gegevens ook de projecten in Ninove.

    In totaal realiseerde de SHM Denderstreek vorig jaar 179 nieuwe woningen en appartementen in het hele werkingsgebied.

    Het volledig gerenoveerde patrimonium is ook conform aan de richtlijnen van de Vlaamse overheid. Daarop aansluitend zullen alle spouwmuren van 600 woningen in diverse wijken worden geïsoleerd.

    Nood

    Momenteel zijn 538 woonentiteiten in uitvoering en nog eens 750 zijn in 2020 op de planning gezet voor de komende jaren. Een noodzaak want de wachtlijst is lang, de vraag is groot en het aanbod aan kwalitatief en betaalbare woningen en appartement is te klein.

    “Gemiddeld 5 jaar moet een kandidaat-huurder wachten op een nieuwe of vrijkomende woning.”

    De sociale huisvestingsmaatschappij heeft 2.347 woningen en appartementen in haar patrimonium, maar ook 6.376 kandidaat-huurders op de wachtlijst.

    Grote renovatieprojecten van bestaande sites alleen zullen niet volstaan. Nieuwbouw is volgens de SHM het enige antwoord. Het aantal kandidaat-kopers nam ook vorig jaar toe. Meer en meer gezinnen slagen er enkel nog in via een sociale koopwoning en lening een eigen huis te verwerven.

    Ninove

    • Gebouw De Cooman
      – In 2020 realiseerde de SHM Denderstreek 10 sociale appartementen in het gebouw De Cooman/Sociaal Huis.
      – Bekaert Building Company voerde de werken uit voor een €4.846.600,29.
    • Burchtdam 46
      – Architectenbureau Grosjean maakte een schetsontwerp op van dit project. Bursco ontwerpt de omgevingsaanleg.
      – Het voormalig kloostergebouw aan de Burchtdam 46 is onbewoonbaar en wordt gesloopt, weliswaar met behoud van een deel van de gevel.
      – Er is een nieuwbouw gepland van 34 appartementen in 2 aparte blokken met een autovrij, groen binnengebied en toegankelijk voor de brandweer.
    • Preulegem
      – Studiebureau Goegebeur-D’Hauwer (infrastructuur) en Buro Mas (gebouwen) hebben een schetsontwerp opgemaakt.
      – Hier staan 54 huurappartementen, 8 huur- en 12 koopwoningen op de planning.
      – Er wordt rekening gehouden met een eventuele 2de fase (mogelijk 16 units), na verwerving van enkele percelen.
      – De vzw Amon (integrale jeugdhulp) wil binnen dit project een gebouw realiseren in eigen beheer.
      – Volgende stappen zijn: de verdere uitwerking van een voorontwerp en de opstart van het archeologisch vooronderzoek. Er is ook een infomoment voor de buurbewoners voorzien.
    • Oude Kaai
      – Dit perceel (zgn. zwarte parking) maakt deel uit van het masterplan ‘Inghelandsite’? De stad Ninove verwierf het op 28/05/2019.
      – Architectenbureau Grosjean is aangesteld als ontwerper. Voor het ontwerp van het binnengebied met openbaar karakter is Studiebureau Goegebeur-D’Hauwer aangesteld.
      – Het project omvat 15 huur- en 13 koopappartementen. Het voorontwerp kan in de loop van het voorjaar 2021 worden ingediend.
    • Restpercelen
      – Outer Stockveld en Ninove Cleemputveld: de stad verwierf de grond, maar wenst hier voorlopig geen ontwikkeling.
      – Ninove, Polder fase 2: in onderzoek.

    Info: Jaarverslag SHM Denderstreek.

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons