SHM Denderstreek over ontslag algemeen directeur

    13 juni 2023

    DENDERSTREEK – Het volledige team van de sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) Denderstreek stuurde een brief aan alle huurders en belanghebbenden. De aanleiding is het stopzetten van de samenwerking met de algemeen directeur. “De dienstverlening en de werking van de SHM Denderstreek komen niet in het gedrang.”

    De vaststellingen door de afdeling Toezicht van het agentschap Wonen in Vlaanderen en het verder onderzoek door het interne auditcomité van de SHM Denderstreek, deden de raad van bestuur beslissen tot het ontslag van de algemeen directeur Eddy De Vlieger.

    Ernstige feiten

    “Het spijt ons, dat dit onrust veroorzaakt bij onze huurders, kopers en andere stakeholders”, aldus het team van de sociale huisvestingsmaatschappij. “We kunnen niet toestaan, dat individuele handelingen afstralen op de goede werking van ons bedrijf en het voltallige team van 25 medewerkers bij de SHM Denderstreek. Gisteren werden eerst onze medewerkers geïnformeerd over de situatie, in aanwezigheid van de leden van onze raad van bestuur. De ernst van de feiten kan niet worden ontkend en velen van hen zijn erg onder de indruk. Het team weet, dat ze kunnen rekenen op een raad van bestuur, die daadkrachtig optreedt en zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg gaat.”

    De dagelijkse inzet van de medewerkers en de werking van de diensten houden volgens de schrijvers van de brief op geen enkele manier een verband met dit individuele dossier. “Dat willen we duidelijk benadrukken. De raad van bestuur geniet dan ook het volle vertrouwen. Samen met hen zullen wij als team de werking van onze huisvestingsmaatschappij garanderen.”

    Huurders

    Met 2.300 huurders en een groot patrimonium willen ze ook de huurders geruststellen. De SHM Denderstreek bezit in het Ninoofse eveneens verschillende sociale huurprojecten.

    “Zij hoeven zich geen zorgen te maken: wat is gebeurd, zal geen enkele invloed hebben op onze dienstverlening. Als team zullen we ons ook in deze moeilijke omstandigheden blijven inzetten om onze verantwoordelijkheden naar onze huurders en belanghebbenden te blijven nakomen.”

    Dat er vragen en zorgen kunnen zijn naar aanleiding van deze gebeurtenissen is begrijpelijk.

    “We zullen ook blijven informeren over het verder verloop. Op de details van het dossier kunnen we echter niet ingaan. We focussen ons nu op het verderzetten van onze dienstverlening en op de vorming van de woonmaatschappij. Onze 25 medewerkers blijven als een team achter de missie van onze maatschappij staan: kwaliteitsvol en betaalbaar wonen voor iedereen.”

    Bij het sociaal verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen ontsloeg de raad van bestuur ook de algemeen directeur Jonas De Vlieger, de zoon van Eddy De Vlieger. De beide ontslagen volgen op een onderzoek van de afdeling Toezicht van het agentschap Wonen in Vlaanderen. Volgens Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) heeft dat onderzoek “structurele fraude met overheidsmiddelen” aan het licht gebracht.

    Info: SHM Denderstreek.

    Op de foto: Jonas De Vlieger (SVK Zuid-Oost-Vlaanderen)

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons