Slagerij Jos slachtoffer van internetfraude

    24 januari 2021

    NINOVE – De Facebook-pagina van de ambachtelijke slagerij Jos is gehackt. Een aantal klanten, die deelnamen een wedstrijd voor de ‘Pensen van Rik‘, zijn het slachtoffer geworden van ‘phishing’. Inmiddels is de FB-pagina niet actief in afwachting van verder onderzoek.

    Slagerij Jos aan de Brusselsesteenweg kondigde deze week aan, dat ze de ambacht van een collega uit de stad verderzetten. Rik Van Den Berghe, van de gelijknamige slagerij in de Lavendelstraat, stopt ermee. Hij vertrouwde het unieke recept van zijn ontzettend populaire pensen toe aan Jos.

    “Het recept gaat ondertussen al 3 generaties mee en lokt klanten vanuit heel het land naar Ninove”, legt Jos Van Snick uit. “Al die klanten blijven niet in de kou staan en kunnen voor hun favoriete pensen voortaan bij ons terecht. Vanaf 2 februari zijn deze lekkernijen, volgens het authentieke recept, te koop in onze slagerij.”

    Phishing

    Slagerij Jos kondigde dit geweldige nieuws aan via de Facebook-pagina en koppelde er een wedstrijd aan. Iedereen, die het nieuws deelde, maakte kans op 1 kg gratis ‘Pensen van Rik’. Het bericht is een onverhoopt succes en ondertussen bijna 800 keer gedeeld op minder dan 24 uur tijd.

    Niet veel later werd het Facebook-account van Jos gehackt. De slagerij is het slachtoffer van een frauduleuze ‘phishing-praktijk’. Deelnemers aan de wedstrijd werden gevraagd naar hun bankgegevens. Een aantal klanten meldde deze criminele feiten.

    Slagerij Jos berichtte ondertussen haar klanten om hier zeker niet op in te gaan. Een gespecialiseerd IT bedrijf zoekt samen met de politie uit wie hier achter zit.

    50 winnaars

    De ‘Pensen van Rik’ zijn vanaf maandag 2 februari te koop. Slagerij Jos verwacht een enorme toeloop voor deze heerlijke ambachtelijke pensen.

    In de loop van deze week zal de Facebook-pagina van de slagerij terug actief zijn en pakt Jos uit met een nieuwe wedstrijd. In plaats van 10 gelukkigen zal Jos 50 winnaars uitloten.

    De pagina in de gaten houden is dus de boodschap.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons