Sociaal Huis na 2 jaar officieel geopend

    20 september 2022

    NINOVE – Het stadsbestuur en de partners van het Sociaal Huis huldigden zondag 18 september het Sociaal Huis officieel in. Het publiek kon nadien kennismaken met de werking.

    Het gebouw is eigenlijk al sinds augustus 2020 in gebruik. Door de coronapandemie kon de feestelijke opening van het Sociaal Huis toen niet plaatsvinden. Deze is dan gebeurd tijdens de autoloze zondag 18 september.

    Op het plein voor het Sociaal Huis waren heel wat activiteiten gepland.

    Samenwerking

    Het huis moet een plek zijn voor élke burger, jong en oud, met grote of kleine vragen rond welzijn en zorg.

    Je vindt hier de verschillende diensten van het OCMW en ook een ruilhuis, een speelotheek, een psycholoog, het ouderenloket, het vrijwilligersloket, een ouderencoach, het Agentschap Integratie en Inburgering.

    Het OCMW deelt de ruimte met andere sociale organisaties zoals Kind & Gezin, Werkpunt Ninove, VDAB en Ligo ZOV.

    Wij blikten met schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen) zondag terug op de afgelopen twee heftige jaren. Annina Segers (diensthoofd sociale dienst) en Margot Van Oudenhove gaven ons een inkijk in de werking van het Sociaal Huis en de samenwerking met de verschillende andere organisaties.

    Het Sociaal Huis is duidelijk niet meer het OCMW van vroeger.

    Info: Sociaal Huis Ninove.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons