SOS Wilde Dieren zet de deuren open voor het publiek

    26 september 2022

    GERAARDSBERGEN – Het opvangcentrum kan het publiek terug een kijkje achter de schermen gunnen. Zondag 2 oktober is het centrum aan de Hoge Buizemont doorlopend toegankelijk van 10 uur tot 18 uur.

    SOS Wilde Dieren is een erkend Vlaams Opvangcentrum voor Vogels en wilde dieren (VOC). De vereniging is voornamelijk actief in de Vlaamse Ardennen, het Pajottenland en Zuid-West-Vlaanderen.

    Herstel

    Het verzorgt jaarlijks honderden wilde dieren. Het ultieme doel is de dieren na hun herstel opnieuw vrij te laten in de natuur. Het gaat dan bijvoorbeeld om uit het nest gevallen jongen, om zieke of vergiftigde dieren of om verkeersslachtoffers.

    De afgelopen twee jaar zijn heel wat mooie projecten gerealiseerd. Zo nam SOS Wilde Dieren dit jaar bijvoorbeeld de nieuwe buitenvolières rond het Wildlife Hospital in gebruik.

    Egels

    Daarnaast is het VOC erg trots op de nieuwe egeltuin. Hier kunnen zieke of gewonde egels na hun revalidatie in het Wildlife Hospital opnieuw wennen aan het buitenleven. Jonge egeltjes, die bij SOS Wilde Dieren zijn opgegroeid, zetten hier hun eerste stapjes in het groen en leren op insecten jagen. Zijn de egels gezond en sterk genoeg, dan laat het VOC hen weer vrij in de natuur, waar ze thuishoren.

    De ruimte voor intensieve zorgen is noodgedwongen omgebouwd tot een super de luxe egelhotel met appartementenkooien. Dat was dringend nodig, want het VOC is de afgelopen zomer overspoeld door een uitzonderlijk aantal jonge egels in nood. Zij hadden te lijden onder de hitte en de droogte. Bijna veertig kleine egels zijn volledig uitgeput binnengebracht. De vrijwilligers van SOS Wilde Dieren kwamen handen te kort om hen te verzorgen.

    Dit en nog veel meer kun je vernemen tijdens de opendeurdag. De enthousiaste gidsen staan klaar om je grappige, straffe of aangrijpende verhalen van de afgelopen jaren te vertellen. Daarna kan je op een overdekt terras genieten van zoete en hartige hapjes of een verfrissing. Via de tombola, de ledenwervingsstand en een beestig winkeltje kun je de werking van het centrum steunen.

    Praktisch

    • Datum en uur: zondag 2 oktober, tussen 10 uur en 18 uur.
    • Plaats: Hoge Buizemont 211 en 219b Geraardsbergen.
    • Gratis toegang.

    Info: SOS Wilde Dieren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons