Speciaal team haalt man, die dreigde te springen, van dak

    10 september 2021

    NINOVE – Een 42-jarige bewoner van de Burchtdam dreigde vrijdagnamiddag 10 september vanaf het dak van de buren naar beneden te springen. Het speciaal reddingsteam RED was nodig om hem veilig op de begane grond te brengen. De hele operatie zorgde voor een verkeerschaos tijdens de spits.

    De hulpverleningszone Zuid-Oost en de lokale politie van Ninove waren deze namiddag rond 14.00 uur opgeroepen. Een bewoner van de Burchtdam was via zijn dak op dat van de buren gekropen. Hij dreigde ermee naar beneden te springen.

    Volgens de buurt is het niet de eerst keer, dat hij een poging tot zelfdoding ondernam. Hij was nog niet lang terug na een verblijf in Australië en had blijkbaar weer psychische problemen.

    RED

    Omwille van deze suïcidale voorgeschiedenis wilden de hulpdiensten geen enkel risico nemen. Ze riepen de hulp in van RED, het reddingsteam uit Melle. Dat is gespecialiseerd in de evacuatie van mensen vanop hoogte. Ook de MUG was ter plaatse om desgevallend in te grijpen.

    Na aankomst slaagden de reddingswerkers erin om de 42-jarige Ninovieter rond 16 uur veilig en wel naar beneden te halen. Hij is afgevoerd naar een ziekenhuis.

    Verkeer

    Gedurende al die tijd was de Buchtdam volledig afgesloten, zodat al het verkeer vanaf de Brusselsesteenweg/Brusselstraat moest rechtsomkeer maken.

    Ook vanuit het centrum ondervond het verkeer hinder van deze evacuatie met het einde van de school- en de werkdag. Op de ringlanen rond het centrum stonden lange files.

    Suïcide

    Een merkwaardige samenloop van omstandigheden: 10 september is elk jaar de dag van de suïcide.

    Op Zelfmoord1813 vind je tips voor zelfhulp en hoe je iemand en de nabestaanden kan helpen. Het is een gratis hulplijn, waar je anoniem terecht kan en die je kan contacteren via telefoon op het nummer 1813, chat en e-mail.

    Info: Zelfmoord1813.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons