Spoed ASZ vanaf 13 november tijdelijk op andere locatie

    12 november 2020

    AALST – De lang geplande en noodzakelijke infrastructuurwerken aan de spoeddienst van het ASZ Aalst starten. Vanaf vrijdag 13 november is de Spoed tijdelijk ondergebracht in de uiterst linkse K-vleugel op campus Aalst.

    Een deel van de uiterst linkse K-vleugel is omgevormd tot tijdelijke spoedafdeling voor een zestal maand. Om de spreiding van de stromen Covid- en niet-Covid-patiënten maximaal te kunnen blijven garanderen, is aanpalend een extra unit opgebouwd. Daar gebeurt de opvang van de Covid-verdachte patiënten.

    Dokter Vergote (diensthoofd Spoed Aalst): “In de extra unit is voldoende ruimte voor twee verpleegposten, één testlokaal, één medicatielokaal, een omkleedruimte voor artsen en verpleegkundigen en 18 gescheiden ruimtes voor Covid-verdachte patiënten.

    De temperatuur is er constant gehouden op 23°C. Dankzij een constante overdruk is ruim voldoende luchtverversing mogelijk: 4.000 m³ per uur. Dit is evenveel als in een gewone operatiezaal en zorgt voor een optimale bescherming van de patiënten en medewerkers.

    Aanmelding

    Patiënten voor Spoed mogen zich vanaf vrijdag 13 november om 7 uur zich aanmelden op de nieuwe locatie, links van de hoofdingang.

    Er is duidelijke signalisatie voorzien.

    Rechts naast deze ingang zijn enkele 10-minutenparkings om patiënten af te zetten en indien nodig te begeleiden tot aan de ingang.

    Binnenkomende patiënten kunnen na het aanmelden meteen naar het triagelokaal.

    Van daar stromen de Covid-verdachte patiënten door naar de extra unit voor een test en/of behandeling.

    Patiënten, die positief testten, worden meteen overgebracht naar de Covid-afdeling in het aanpalende gebouw.

    Andere spoedpatiënten worden opgevangen aan de andere kant van deze vleugel. Zo blijven de stromen te allen tijde maximaal gescheiden.

    Op die manier kan ook zoveel mogelijk dringende niet-Covid-zorg blijven plaatsvinden op een veilige manier voor patiënten en medewerkers.

    Info: ASZ Aalst.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons