Sport- en evenementenorganisator Maspoe lanceert eigen bier

    24 augustus 2020

    NINOVE – De Wettelcup gaat zijn laatste week in. Tijd voor een tussenevaluatie. Maar ook voor een kennismaking met een fris blondje: het Maspoe-bier.

    Maspoe vzw organiseert in Ninove en de regio jaarlijks heel wat evenementen. Het meest gekend bij ons zijn de populaire Parkconcerten. Dit jaar viel zowat de hele programmatie in duigen door de alom gekende oorzaak.

    Wettelcup

    Momenteel draait enkel hun Wettelcup op volle toeren, nog tot 31 augustus. Die zevenkamp in The Mauritz vraagt van de deelnemers uithouding, kracht, lenigheid, snelheid en coördinatie. We vroegen Benjamin Adam om een tussentijdse evaluatie vooraleer de krachtmeting haar laatste week ingaat.

    “We kregen al heel veel leuke reacties binnen, van deelnemers uit alle leeftijdsgroepen. Het is een uitdaging en sommigen gaan echt heel diep. Vooral de fietsproef blijkt behoorlijk zwaar. Momenteel staat wielrenner Brent Van Duren aan de leiding. Maar de mannen van atletiekclub Vita hebben veel ambitie om beter te doen.”

    Er zijn al vragen gekomen om die Wettelcup ook volgend jaar te organiseren. “Ja, sommigen willen dan hun prestaties kunnen verbeteren. Wie weet?”

    Maspoe-bier

    In de marge van ons gesprek ging het ook over hun Maspoe-bier. “Het was aanvankelijk de bedoeling om ons bier als naturaprijs te schenken aan de deelnemers van de joggings en de City Nightruns. Maar omdat al onze evenementen zijn weggevallen, verkopen we het nu om onze werking toch te kunnen veiligstellen. Het is een blond bier van 7,4 %, heel fris, dat ook bij niet-bierdrinkers in de smaak zal vallen.”

    Het Maspoe-team heeft ook besloten om de opbrengst te schenken aan het revalidatiecentrum Inkendaal in Vlezenbeek. “Door een ongeval in de familie zijn we daarmee in contact gekomen en we willen dat centrum bij deze ook steunen.”

    Info: het Maspoe-bier kun je bestellen via leden@maspoe.be – Voor 6 flesjes van 33 cl betaal je € 15, een doos van 24 flesjes kost € 50 – Maspoe vzw.

    MLI

    Win 3 flesjes Maspoe-bier

    Als je dit artikel deelt op Facebook, kun je 3 flesjes Maspoe-bier winnen. Onze klassieke onschuldige hand duidt 3 winnaars aan. Zij mogen hun flesjes ophalen bij Publiburo.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons