Openlucht fitnesstoestellen in stadspark

    24 april 2023

    NINOVE – De installatie van een bar park is achter de rug. Binnenkort kun je in openlucht werken aan je conditie.

    Een bar park bestaat uit een aantal toestellen, waarop je krachttraining kan doen. Wassim Hassine (Samen) had tijdens de gemeenteraad van 28 maart 2019 voorgesteld om een dergelijk bar park ook in Ninove te installeren.

    Sportschepen Marc Torrekens (Open Vld) was gewonnen voor een dergelijk initiatief, waarvoor een budget was geraamd op € 25.000. De stad had in mei 2021 een bevraging georganiseerd voor de inplanting ervan in de omgeving van het skateterrein in het stadspark.

    Installatie

    Eind september 2022 was een firma begonnen met de voorbereidende werken voor de installatie van de toestellen. Toen zijn die werken echter afgebroken omdat men op steenpuin was gestoten. Het was niet zeker om welke materialen het precies ging en een onderzoek leek aangewezen.

    “De firma was inderdaad gestart, maar stootte op brokstukken van gewapend beton”, aldus schepen Torrekens. “Er is gekeken naar de praktische mogelijkheden en de meerkost. Toen de werken terug konden plaatsvinden, paste dit niet meer in het werkschema van het bedrijf.”

    Recent zijn de werken dan toch hervat en is het bar park geïnstalleerd. Het is nog niet duidelijk wanneer het barpark precies kan worden opengesteld voor het publiek.

     

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons